Af Ritzau - 13/10-16 16:02

Sygehus har sovet i sag om overmedicineringSygehus har sovet i sag om overmedicinering

Køge Sygehus får på puklen i sag om overforbrug af sovemedicin på sygehusets intensivafdeling.

storybild

Styrelsen for Patientsikkerhed langer ud efter Køge Sygehus, efter at det er kommet frem, at der er blevet brugt beroligende medicin på patienter for at mindske arbejdspresset på intensivafdelingens ansatte. (Billede: Free/Colourbox)

Styrelsen for Patientsikkerhed langer ud efter Køge Sygehus, efter at det er kommet frem, at der er blevet brugt beroligende medicin på patienter for at mindske arbejdspresset på intensivafdelingens ansatte.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen har kigget på svarene fra sygehusets ledelse, afdelingsledelse og Region Sjællands koncerndirektør. Her er man kommet frem til, at der nu indledes en tilsynssag mod direktionen på Køge Sygehus.

- Det er aldrig i orden at medicinere patienter uden en sundhedsfaglig grund. Vi vil nu bede sygehusledelse om at redegøre for, hvordan de fremover vil sikre, at det ikke sker igen, siger Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed i pressemeddelelsen.

- Regionen har manglet rammer og opdaterede retningslinjer for, hvordan man takler informationer fra Arbejdstilsynet med betydning for patientsikkerheden, så man sikrer den rette forankring af viden og kan handle rettidigt på den.

Ifølge Anette Lykke Petri er der sket fejl på "flere niveauer" i sagen. Kritikken går blandt andet på, at regionen ikke har sikret, at personalet har haft opdaterede retningslinjer.

Derudover påpeger enhedschefen, at lederen på intensivafdelingen langt tidligere skulle have slået alarm til sygehusledelsen.

Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde (V) er torsdag indkaldt i samråd om sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx