Af - 07/02-14 07:29; Opdateret: 07/02-14 08:38

'Johanne drejer Enhedslisten til højre''Johanne drejer Enhedslisten til højre'

En gruppe medlemmer af Enhedslisten vil gøre det ulovligt at have dobbelt partimedlemskab. Men det er et forsøg på at dække over partiets højredrejning, lyder anklagen.

storybild

En del medlemmer af Enhedslisten er også medlemmer af Danmarks Kommunistiske Parti eller den trotskistiske fraktion Internationale Socialister. Det vil andre medlemmer af Enhedslisten nu gøre op med, men det er tvivlsomt, om de kan få flertal for idéen. (Billede: Polfoto/nordicphotos/arkiv)

Danmarks Kommunistiske Parti og Internationale Socialister.

For nogen lyder det måske som betegnelser fra en svunden tid, men faktisk er begge dele fungerende politiske partier, der opererer internt i Enhedslisten.

Det vil en gruppe medlemmer af Enhedslisten dog have sat en stopper for, og det har skabt stor debat internt i venstrefløjspartiet.

Stor debat i Enhedslisten: Vil smide kommunister ud
Stor debat i Enhedslisten: Vil smide kommunister ud

Folkene bag et forslag om et forbyde dobbelt partimedlemskab – altså at man er medlem af for eksempel Danmarks Kommunistiske Parti eller Internationale Socialister samtidig med, at man er medlem af Enhedslisten – har blandt andet brugt et medlem fra Kalundborg som eksempel, og hun skyder nu tilbage.

Trotskist: Enhedslisten drejer til højre
Forslaget om at forbyde dobbeltmedlemskab er nemlig ifølge hende et forsøg på at dække over Enhedslistens politiske kurs:

– Der er sket en højredrejning i Enhedslisten, og det arbejder vi imod. Men selvom vi mener, at partiet er blevet mindre interesserede i at kæmpe mod kapitalismen end tidligere, så kunne vi aldrig finde på at stille forslag om at smide højrefløjen ud, siger Pernille Cauchi, der er medlem af både Enhedslisten og det lille trotskistiske parti Internationale Socialister, til Modkraft.

– Jeg mener bestemt ikke, at vi er så grundlæggende uenige med resten af Enhedslisten, at vi ikke kan være i parti sammen. Begge partier står på et marxistisk grundlag og mener, at vi skal gøre noget ved den kapitalisme, som ødelægger vores samfund, tilføjer hun.

Enhedslisten ønsker kvik-lån afskaffet
Enhedslisten ønsker kvik-lån afskaffet

Også Danmarks Kommunistiske Parti afviser, at det er et problem, at mange er medlem af både Enhedslisten og et andet parti:

– Der er ingen væsentlig politisk modsætning mellem DKP og Enhedslisten, fastslår kommunistpartiets formand Henrik Stamer Hedin over for Modkraft.

Folkene bag forslaget om at forbyde dobbeltmedlemskab holder dog fast – på trods af, at Enhedslisten oprindeligt blev dannet som en opstillingsliste med plads til flere forskellige partier.

SFU skyder med dartpile efter Corydon og Johanne
SFU skyder med dartpile efter Corydon og Johanne

– Come on. Det er jo snart 25 år siden, at partiet blev stiftet. Nu må vi snart komme videre. Enhedslisten er et parti og ikke en liste i dag, mener Niels Erik Danielsen, der er en af forslagsstillerne, ifølge Modkraft.

Forslaget skal behandles på Enhedslistens årsmøde i maj. I partiets hovedbestyrelse er der ikke flertal for idéen.

LÆS OGSÅ: Johannes mand i Odense: Vil ikke love bad til ældre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx