27/09-13 12:27

22-årig får otte års fængsel for hjemmerøverier22-årig får otte års fængsel for hjemmerøverier

22-årig mand skal otte år i fængsel for to hjemmerøverier på et kollegium i Odense i starten af året.

storybild

(Billede: Bing Maps)

"Udlever dit tjald og giv mig dine penge".

Sådan sagde en 22-årig mand ifølge anklager Annette Korsgaard under to hjemmerøverier på et kollegium i Odense i januar og februar i år. Fredag blev den 22-årige idømt otte års fængsel ved Retten i Odense.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig, og han har anket straffen til landsretten for at blive frikendt eller få en mildere straf, oplyser Fyns Politi.

LÆS OGSÅ: Mand slår kvinde med hammer under hjemmerøveri

Modsat er anklager Annette Korsgaard tilfreds med rettens dom.

- Retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om, at der er tale om såkaldte egentlige hjemmerøverier, omfattet af strafskærpelsen fra 2011, og at dette har givet sig udslag i den udmålte straf, siger Annette Korsgaard i en pressemeddelelse.

De seks nævninger og tre dommere var enige om, at tiltalte var skyldig i egentlige hjemmerøverier, hvor den 22-årige brugte en pistol og en butterflykniv.

LÆS OGSÅ: Hjemmerøvere truede med kogende olie

Det skyldes, at den 22-årige og den overfaldne "ikke havde forudgående personlige relationer, og at tiltalte trængte ind i den overfaldnes kollegieværelse, medens han var hjemme".

Hjemmerøveren truede også med at rive en piercing i øjenbrynet ud under røveriet 8. februar i år. Samtidig sagde den 22-årige under røveriet, at han havde "stukket en ned her for to år siden".

Den 22-årige er tidligere straffet for røveri, og han havde ved prøveløsladelsen 21. december sidste år en reststraf på 243 dage, som også indgår i den nu udmålte straf.

Den 22-årige er også dømt for brugstyveri og overtrædelse af færdselsloven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Onkel dømt for voldtægter af seks børn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx