Af David Andersen - 29/11-17 10:08; Opdateret: 30/11-17 13:01

Her er danskernes skøreste begravelserHer er danskernes skøreste begravelser

Firmaet Begravelsesguiden har lavet en top 10 over de mest unikke begravelser, de har set.

storybild

Billede: Begravelsesguiden.

'I gamle dage var en begravelse noget man gjorde klædt i sort med en kiste i kirken og så gravøl bagefter. Men flere og flere herhjemme er begyndt at give begravelsen et personligt - og til tider et noget unikt - præg.'

Sådan skriver firmaet Begravelsesguiden i en pressemeddelelse til metroxpress.

Firmaet hjælper hvert år 5000 danske familier med begravelser, og oplever ofte, at danskerne har nogle ret sjove ønsker til deres begravelse.

- For os er det vigtigste, at folk får taget ordentlig afsked og så betyder det ikke så meget hvordan. Men vi kan da se, at folk ikke er bundet af traditioner på samme måder længere. De vil hellere gøre det sidste minde personligt med noget, som har kendetegnet den afdøde og det kommer der altså nogle ret sjove ønsker ud af. Og så hjælper vi folk godt igennem hele processen, siger Daniel Hansen, stifter af Begravelsesguiden, i pressemeddelelsen..

TOP 10 mest unikke ønsker til begravelsen:

1) Nogen når i løbet af et liv at udvikle et nært forhold til ting eller steder. Det var nok tilfældet her, hvor den afdøde blev kørt en tur forbi sit lokale værtshus en sidste gang i rustvognen.

2) Flere og flere gør noget særligt for at mindes afdøde. En af de bedre er kisten, der blev dekoreret med muslingeskaller, fordi afdøde var 2. generationsfisker.

3) Alkohol fylder en del. Også til begravelser. En familie hældte endda et helt særligt whiskeyshot ud over kisten til ære for den afdøde.

4) Det behøver dog ikke altid være enten hård spiritus eller gravøl. Der er også dem, som foretrak champagne, mens de levede. I hvert blev der afholdt champagneskål ved afdødes grav.

5) Det er mange år siden, at kisterne kom i enten mørkt eller sort træ. I dag kan man vælge alle mulige farver. En familie valgte f.eks. en kiste i pangfarven, neongrøn, til den afdøde.

6) Flere og flere danskere tager udgangspunkt i afdødes profession, når de afholder begravelsen. En af de formfuldendte var en vinspecialists kiste, som blev dekoreret med vindrueranker.

7) For en fan betød Pink Floyd alt. Derfor blev det ikoniske Dark Side of the Moon-album spillet på hospitalet, mens de pårørende havde lavet en bar, så folk kunne få en øl og sige farvel.

8) Og så er der dem der dekorerer kisten med afdødes afyndlingsgenstande, som dem der lagde whiskey, smøger og lightere kisten.

9) Rigtig mange danskere har et tilhørsforhold til den lokale fodbold- eller håndboldklub. Og nogle er bikere, som derfor bad om en ceremoni, hvor 300 bikere på motorcykel fulgte med bag rustvognen.

10) Mange danskere vil også gerne begraves privat, men det kan knibe med pladsen. Så familien tog carporten til hjælp, som var pyntet flot op med kisten placeret i midten som et alternativt kapel.

Begravelsesguiden er en digital tjeneste, der hjælper pårørende med alle dele af begravelsen og anbefaler udvalgte bedemænd i hele landet, som lever op til statistiske krav til pris og kvalitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx