Af - 27/04-15 06:48; Opdateret: 27/04-15 07:22

Familier til offentligt ansatte udsætttes for trusler og chikaneFamilier til offentligt ansatte udsætttes for trusler og chikane

Børn, kærester og koner til offentligt ansatte udsættes for trusler og chikane i fritiden. Værst går det ud over politibetjentes familier. Ifølge psykolog kan det på sigt få alvorlige konsekvenser.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

En fremmed mand, der står uden for børnehaven og holder øje med dit barn, eller en skummel bil, der bliver ved med at følge efter dig.

Det lyder som to skrækscener fra en dårlig film. I virkeligheden er det to scenarier plukket ud af hverdagen for offentligt ansatte og deres pårørende.

Er du selv offentligt ansat eller pårørende til en, og har du/I oplevet at blive chikaneret eller truet, vil vi meget gerne høre fra jer. Skriv til bnw@mx.dk eller jtf@mx.dk - Tak.

I et folketingssvar fra Justitsministeriet den 24. april fremgår det nemlig, at samtlige politikredse kender til chikanesager mod offentligt ansatte og deres familier. Hvor mange sager, det i alt drejer sig om, vides ikke, men en rapport fra Rigspolitiet fra 2014 viser, at 2.381 politiansatte på halvandet år mellem 2012 og 2013 blev chikaneret.

Nordjyllands politi anholder mand for at chikanere lesbisk par
Nordjyllands politi anholder mand for at chikanere lesbisk par

Ifølge formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, kan tallet sagtens være højere:

- Politifolk har generelt været for flinke og accepteret, at sådan var det bare. Der skal være nultolerance på det her område, og derfor skal alle sager, der opfattes som chikane, for fremtiden indrapporteres. Det er jo helt på månen, at både betjente og deres familier ikke kan være i fred.

Ifølge psykolog Annette Bugge Dias kan chikane have voldsomme konsekvenser for både betjent og pårørende:

- Jo tættere chikanen kommer på din sikkerhed og dit liv, jo mere traumatisk vil du opleve det. For mange kan angsten sætte sig i kroppen og komme tilbage når som helst, siger hun og understreger, at mennesker, der udsættes for traumer har større risiko for at få angst og depression.

K-profil fortryder chikane af Frank Jensen: Jeg var ung og fuld
K-profil fortryder chikane af Frank Jensen: Jeg var ung og fuld

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, vil have skærpet straffen i chikanesager mod offentligt ansatte og deres familier.

- Straffen er i dag latterligt lav. Det bør simpelthen være en strafskærpende omstændighed, hvis man chikanerer tjenestemænd og deres familie, som oplever store konsekvenser ved det her.​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx