Af - 21/01-16 10:43; Opdateret: 21/01-16 11:13

Så meget kan du spare ved at vælge discountSå meget kan du spare ved at vælge discount

En ny analyse fra Københavns Kommune viser, hvor meget du kan spare på dagligvarer, alt efter, om du vælger at handle ind i et supermarked eller en discountbutik.

Bildstrecke im Grossformat »
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune offentliggjorde for nylig en analyse, hvor de sammenlignede priserne på de 150 mest solgte varer i deres indkøbsordning, der er møntet på borgere, der har brug for hjælp til indkøb. I alt undersøgte kommunen tre fysiske dagligvarebutikker i København: en Meny, en SuperBrugsen og en Netto. I undersøgelsen indgik derudover kommunens to leverandører til indkøbsordningen. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Undersøgelsen viste, at varerne i supermarkedet Meny samlet set kostede mere end i supermarkedet SuperBrugsen, der var cirka fem procent billigere. Varerne i discountbutikken Netto var 19 procent billigere. - Hvis man ser hele udviklingen siden finanskrisen, er folk generelt gået over til discount. Man kan få varer, som man er fint tilfreds med til lavere priser. Og så vil man typisk foretage såkaldte suppleringsindkøb i et supermarked eller en specialbutik, hvis man har brug for en vare, man ikke kan få i discountbutikkerne, fortæller forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen. På de følgende sider kan se nogle priseksempler på nogle af de mest almindelige dagligvarer, der indgik i undersøgelsen. Meny 39,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 20,00 kroner Prisforskellen på Budget toiletpapir var noget mindre: Her kostede otte ruller 12,90 kroner i Meny, 12,50 kroner i Netto og 9,95 i Meny. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 32,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 19,95 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 5,50 kroner Superbrugsen 5,50 kroner Netto 5,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 3,33 kroner Superbrugsen 2,50 kroner Netto 1,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 7,00 kroner Superbrugsen 6,00 kroner Netto 5,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 6,50 kroner Superbrugsen 6,95 kroner Netto 6,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

En ny prisopgørelse fra Københavns Kommune viser, hvad du skal betale for en række dagligvarer i henholdsvis Meny, SuperBrugsen og Netto. Og der er, ikke overraskende, penge at spare, alt efter om du vælger discountbutikken eller supermarkedet.

I undersøgelsen indgår de 150 mest solgte varer i Københavns Kommunes indkøbsordning, der er møntet på borgere, der har brug for hjælp til deres indkøb.

For eksempel er der en hel 20'er at spare på Lotus toiletpapir, alt efter om du køber det i supermarkedet Meny eller hos discountbutikken Netto – hvor sidstnævnte er billigst.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Andre dagligvarer, som for eksempel mørkt rugbrød og minimælk ligger på samme – eller stort set samme - niveau i alle de tre undersøgte dagligvarebutikker.

Undersøgelsen viste, at varerne i Meny samlet set kostede mere end i Superbrugsen, der var cirka fem procent billigere, og Netto, der var 19 procent billigere.

Landedirektør i Netto, Brian Seemann Broe, glæder sig over det positive resultat, men fremhæver samtidig, at de to andre butikker, som Netto sammenlignes med, netop er supermarkeder, hvorfor man generelt også må forvente et større prisniveau.

Analyse: Kriseår har lært studerende at spare
Analyse: Kriseår har lært studerende at spare

Han fortæller samtidig, at det ikke i sig selv er et mål for Netto at være billigst.

- Vi vil gerne være billige, men det er ikke et mål for os at være billigst. Vi vil også gerne sælge god kvalitet, fortæller han og tilføjer.

- Økologisk frugt og grønt gør vi for eksempel meget ud af at være billigst på, og på de 1000-1500 typiske discountvarer, gør vi meget ud af at være attraktive på priserne. Man skal kunne komme ud med den billigste kurv på den pågældende kvalitet og vare. På den måde skal vi være billigst, siger han.

Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea, bekræfter, at der generelt er penge at spare på at vælge discountbutikken frem for supermarkedet. Og det har danskerne da også fundet ud af.

Ny app rullet ud i Aarhus: Mindsker madspild og sparer dig penge
Ny app rullet ud i Aarhus: Mindsker madspild og sparer dig penge

Hvis man ser hele udviklingen siden finanskrisen, er folk generelt gået over til discount. Man kan få varer, som man er fint tilfreds med til lavere priser. Og så vil man typisk foretage såkaldte suppleringsindkøb i et supermarked eller en specialbutik, hvis man har brug for en vare, man ikke kan få i discountbutikkerne.

Det fortæller Ann Lehmann Erichsen.

Hun uddyber, at én af fordelene ved supermarkedet netop er, at sortimentet er større, og at man derfor også undgår at skulle handle i flere butikker for at klare alle indkøbene. Blandt andet, hvis man ønsker, at alt fra børnebleer til leverpostejen skal være økologisk. Dér vil supermarkedet være en fordel, fortæller Ann Lehmann Erichsen.

Klik dig igennem galleriet øverst og se, hvad du kan spare på en række udvalgte dagligvarer, der indgik i undersøgelsen

Nu kommer kulden: Spar på varme og penge
Nu kommer kulden: Spar på varme og penge

LÆS OGSÅ: Spar 3000 kroner om året på tv og net

LÆS OGSÅ: Spar 3.600 kroner på '15 minutter'

LÆS OGSÅ: Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx