Af - 11/01-15 19:28; Opdateret: 11/01-15 19:48

Sexolog: - Vi danske mænd er blevet for ynkeligeSexolog: - Vi danske mænd er blevet for ynkelige

Danske mænd er blevet ynkelige og kedelige, mens danske kvinder stråler som aldrig før, lyder det fra en - overraskende nok! - mandlig debattør. Er du enig?

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

- Vi har fået et problem i Danmark. Og kære mænd, kære brødre, problemet ligger hos os!

Sådan indleder sexologen Jakob Olrik sin kronik i Politiken i dag.

- Problemet er, at vi danske mænd ikke har mandsmod og selvtillid nok til at konfrontere, forføre og overraske den stærke, selvstændige, selvkørende kvinde, der florerer her til lands. Det er lidt sørgeligt, for hun sidder altså dér med sit perfekte, kontrollerede, skematiske, succesfulde selv og længes efter en rigtig rusketur!

I stedet for at charmere kvinderne, gemmer de danske mænd ifølge Olrik sig i deres skjold, for:

- Den danske mand er begyndt at minde om det tavse, lidt kedelige dyr: skildpadden.

Danskerne vil have spontan sex
Danskerne vil have spontan sex

Mens mændene får tørt på, er der nærmest ingen grænser for de gode ting, Olrik har at sige om de danske kvinder.

- Kvinderne er i dag de innovative, de repræsenterer nytænkning. De er psykologisk kloge, økonomisk stærke, fysisk aktive og socialt dygtige. Prøv at gå ind i et hvilket som helst lokale og tjek det ud: Kvinderne overstråler mændene! De skinner og stråler, fandengaleme!

Debatartiklen har fået masser af kommentarer, så metroxpress har fanget Jakob Olrik til en ekstra kommentar. Står det virkelig så galt til?

Olrik forklarer, at hans klumme er inspireret af spørgsmål, han har fået af kvinder i forbindelse med sit show 'Kvinde, kend din mand'.

- Det er kvinderne, der efterlyser den modige mand. Manden ligger som en hvalros på sofaen og tager ikke noget initiativ. Jeg tror, det hænger sammen med, at vi mænd tror, at bare vi har en penis, så behøver vi ikke så mange andre færdigheder. Vi er ikke blevet uddannet i, hvordan man bliver en gentleman og en forfører, siger han.

Single? Så SKAL du fjerne dette fra soveværelset
Single? Så SKAL du fjerne dette fra soveværelset

At han har fået fornærmet de danske mænd, tager han ikke så tungt:

- Jeg håber da, jeg provokerer mændene, så de kan hanke lidt op i dem selv. Og jeg tror da både mænd og kvinder kan være enige om, at der ikke er særlig meget kurtisering i Danmark, fortæller Olrik.

I stedet for at flirte, beskylder Olrik mændene for at have travlt med at lege 'King Kong med sin dyrekøbte mountainbike med 50 gear'.

- Det handler om dyrkelsen af noget maskulint, men hvad hjælper det at få sprøjtet mudder i hovedet, hvis du ikke også kan hive hende i hestehalen og gør det godt på lagenet? Et godt knald er lige så godt som ti kilometer, uddyber Olrik til kommentar overfor metroxpress.

Hvis man føler som ramt som 'moderne skildpaddemand', hvad skal man så gøre?

- Smid dit skjold, og lad være med at tage det hele så alvorligt. Gå ud og flirt igennem! Kvinder bruger timer på at gøre noget ud af dem selv, inden de skal ud, men der er ingen, der byder dem op eller tilbyder en drink. Det er da trist! Tag nogle initiativer, der ikke handler om din moutainbike eller din karriere, lyder opsangen fra Olrik.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du og kæresten sove nøgne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx