Af - 01/05-14 10:37

Markant flertal mod fløjte-aktion i FælledparkenMarkant flertal mod fløjte-aktion i Fælledparken

Når aktivitisterne i dag mødes i Fælledparken for at fløjte den danske statsminister af scenen er det ikke med støtte fra flertallet af danskerne, skriver Avisen.dk.

Det viser en helt ny meningsmåling lavet af analyse bureauet Wilke for Avisen.dk.

Faktisk svarer mere end 73 procent direkte at det ikke er iorden, at vise sin uenighed med regeringen ved at fløjte under Helle Thorning-Schmidts (S) tale.

”Danskerne mener tydeligvis, at tingene skal foregå på en ordentlig måde, og at man ikke skal blokere for demokrati og ytringsfrihed på den her måde. Det er udansk og generelt bare ikke pænt at gøre,” siger Peter Kay Mortensen formand for LO Hovedstaden.

LO-Hovedstaden forsøgte med et forhandlingsmøde i denne uge at finde enighed med aktivisterne om at holde sig bagerst, således at de fremmødte, der ønsker at høre talen vil kunne høre, hvad den socialdemokratiske leder siger.

I går meldte aktivisterne ud i en skriftlig besked til medierne, at de ikke havde tænkt sig at stikke piben ind.

Peter Kay Mortensen fortæller, at man fra arrangørernes side har tænkt sig at møde aktivisterne med en særlig hilsen.

”Vi har lavet et humoristisk modtræk til fløjterne, og det er, at ’Alle dem der fløjter elsker Helle Thorning’. Og det vil jeg nævne, når jeg byder vores statsminister velkommen”

Også fra socialdemokraternes lejr er der glæde over målingen.

”Jeg er meget glad for den måling. Det er fair at være uenig med ord. Men at stille sig op med fløjter og ødelægge et arrangement for de mange tusind mennesker, der vil høre talerne er ikke okay,” siger politisk ordfører Maja Panduro til Avisen.dk.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx