Af - 20/10-15 04:00; Opdateret: 20/10-15 10:50

284 børn bortført til Danmark284 børn bortført til Danmark

Hvert år bortfører 25 danske forældre børn, der bor i udlandet, hjem til Danmark. Siden 2003 er det blevet til 284 bortførte børn, viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet

storybild

284 børn er blevet bortført til Danmark de sidste 11 år. (Billede: Interpol)

Medierne skriver sjældent om danske forældre, der kidnapper barnet med til Danmark, når forholdet til deres tidligere partner går i stykker.

Men hvert år er der i snit godt 25 danske børn, der bliver bortført til Danmark. I perioden 2003 til 2013 drejer det sig om samlet 284 børn, som den danske forælder har taget med til Danmark, viser en statistik for Social- og Indenrigsministeriet.

I 2013 alene drejer det sig om 28 børn, der er bortført til Danmark. Fire fra nordiske lande, ti fra andre europæiske lande, et fra Nordamerika og et fra andre lande.

- Antallet af sager er ret stabilt år for år. Vi er central myndighhed, når det gælder børnebortførsler. I sager, hvor et barn påståes bortført fra udlandet til Danmark, så sender vi den videre til fogedretten, der så tager stilling, siger Merethe Johansen, specialkonsulent, Social og Indenrigsministeriet.

Voldsom voldtægt ryster Indien: To små børn voldtaget af fem mænd
Voldsom voldtægt ryster Indien: To små børn voldtaget af fem mænd

Danmark har som de flest vestlige lande tilsluttet sig Haag-konventionen, der anerkender forældremyndigheden. 39 gange har et barn, der er blevet bortført til Danmark, blevet sendt tilbage til forælderen i hjemlandet i de sidste 11 år.

Nogle af sagerne er dog i det danske retssystem i årevis. Således er fire sager fra 2003 stadig verserende.

En af de advokater, der fører sagerne er, advokat Jytte Smidstrup fra Horsens:

Bortført tre-årige pige fundet i god behold i Norge
Bortført tre-årige pige fundet i god behold i Norge

“Nogle af sagerne tager meget lang tid. Og ofte forsøger man jo at forhandle sig frem til et forlig. Børnene kan jo ofte lide meget ved at stå mellem parterne. På sin vis er sagerne jo som andre samværssager på nær at det er foregår på tværs af landegrænser. Jeg har også haft sager med forældre i Brasilien eller Australien. Barnet i Australien var bortført til Danmark,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Bortførte børn er brik i forældrenes konflikt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx