Af Ritzau - 19/10-16 09:51; Opdateret: 19/10-16 11:22

Juraprofessor: DF bør ikke selv gennemgå EU-bilagJuraprofessor: DF bør ikke selv gennemgå EU-bilag

Det ville være mest fornuftigt at lade en anden end den tidligere kasserer i Meld undersøge DF's bilagssag.

storybild

Juraprofessor Lars Bo Langsted mener ikke, at Dansk Folkeparti kan dække sig ind under, at EU-reglerne er uklare. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Det er besynderligt, at Dansk Folkeparti har sat formanden for DF's gruppe i EU-Parlamentet, Anders Vistisen, som var kasserer i den politiske alliance Meld, til at gennemgå partiets brug af EU-støtte.

Sådan lyder det fra juraprofessor Lars Bo Langsted ved Aalborg Universitet.

Dansk Folkeparti har indset, at der kan have været anvendt midler fra EU i strid med reglerne. Derfor vil partiet nu gennemgå alle de midler, som er blevet brugt inden for de forløbne år og vurdere, om de er inden for skiven.

- Jeg synes ikke, at det er den mest geniale idé at sætte en af de personer, som selv har været med til at dele midlerne ud, til at lave undersøgelsen.

- Det ville være en fremragende idé at lade en anden undersøge det, siger juraprofessoren.

Lars Bo Langsted mener ikke, at Dansk Folkeparti kan forklare sig med, at EU-reglerne for støtte til arrangementer er uklare.

- Problemet opstår, fordi man har brugt pengene til noget andet, end det man oplyste til EU. Det kan man dårligt dække ind under, at man ikke kendte til reglerne, siger han.

EU's antisvindelenhed, Olaf, er gået ind i sagen. Enheden laver en egentlig politimæssig efterforskning og sammenholder vidneforklaringer for at vurdere, om der er tale om bevidst misbrug af EU's midler.

Mandag blev EU-parlamentariker Jørn Dohrmann (DF), som har været indsat i bestyrelsen af Meld uden sin viden, afhørt.

Ud over at Dansk Folkeparti kommer til at betale midler tilbage, vil sagen formentligt ikke få nogen juridiske konsekvenser for partiet, vurderer Lars Bo Langsted.

- Men for nogle af de involverede personer kan der være et strafferetligt efterspil, siger han.

Strafferammen er op til 1,5 års fængsel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx