Af - 29/10-16 17:22

Mor fik ubehageligt opkald fra datter: Nu går hendes brev til DSB-ansat landet rundtMor fik ubehageligt opkald fra datter: Nu går hendes brev til DSB-ansat landet rundt

Pernille fik en klump i halsen, da hun blev ringet op af sin datter for nylig. En DSB-kontrollør ændrede alt.

Bildstrecke im Grossformat »

DSB-kontrollører har velsagtens et af de mest utaknemmelige job, man kan have herhjemme - lidt i stil med P-vagter: de lever af at give andre folk bøder eller afgifter.

Men nu giver en dansk mor en velfortjent håndsrækning til en af DSB’s kvindelige kontrollører, der forleden ‘reddede’ hendes datter fra en lettere traumatisk situation.

Foto af betjent og baby hitter: Her er den rørende historie
Foto af betjent og baby hitter: Her er den rørende historie

I et åbent brev på Facebook - adresseret til denne kontrollør - fortæller 39-årige Pernille Rahbek således, hvordan hun i onsdags modtog et opkald fra sin 10-årige datter Astrid. ‘Et af de der opkald, hvor man kan mærke, at ens barn er utryg - men desværre langt væk fra forældre og vante omgivelser,’ som hun beskriver det.

- 10-årige Astrid sad i S-toget, og med tynd stemme fortalte hun mig, at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre, for hun havde glemt sit (gratis) togkort hjemme. Og hun var lige blevet stoppet af DSB-kontrol, skriver Pernille Rahbek og fortsætter:

- Heldigvis var DU kontrollør. Hvis du havde ‘skældt’ Astrid ud, så havde det svaret til at sparke en åben dør ind. Hun var i forvejen rigtig ked af det, utryg og følte, at hun gjorde noget meget alvorligt og ulovligt. Når man er 10 år og ny i trafikken, så er DSB-kontrollører det samme som politibetjente.

Forsinkelser smadrer  passagerers tillid til DSB
Forsinkelser smadrer passagerers tillid til DSB

- Så, kære du - I får så mange hug, men i dag vil jeg gerne sige TAK … Tak for, at du kunne læse Astrid. Ikke true med bøde. Ikke løfte pegefingeren, ikke formane. Du har læst hende. Forklaret hende stille og roligt, hvordan hun skulle komme videre. Jeg går ind for bøder, hvis ikke man betaler sin billet. Men jeg er rørt over, at der findes mennesker, der ved, hvornår man skal være menneskelig ❤, skriver Pernille Rahbek.

Pernille Rahbeks besked er tilsyneladende gået lige i hjertet på mange danskere, for i skrivende stund er den blevet delt mere end 2.000 gange, og den har fået over 5.500 likes - foruden nogle særdeles positive kommentarer.

Mor deler rørende oplevelse: Derfor ville min søn have TO madpakker med i skole
Mor deler rørende oplevelse: Derfor ville min søn have TO madpakker med i skole

- Gud, jeg får faktisk tårer i øjnene lige nu, Pernille ❤ Du har en god pige. Og hun mødte en anden god pige. De fandt ud af det ... Gudskelov ❤ Jeg siger også TAK, lyder en af dem eksempelvis.

Pernille, som bor på Frederiksberg i København, fortæller til metroxpress, at hendes datter er nødt til at tage toget hver dag for at komme i skole. Det er hun bestemt ikke tryg ved, og derfor har denne episode rørt hende dybt.

- Jeg fik en kæmpe klump i halsen, da min datter ringede til mig. Jeg er ret utryg ved, at hun skal køre alene med S-toget, og hver dag frygter jeg, det værste kan ske. Og så er det simpelthen bare så rart at vide, at hun har været heldig, at den ene gang, det gik galt, så var der en voksen, der hjalp hende. Det blev jeg meget rørt over, fortæller Pernille Rahbek.

Og heldigvis har hendes opslag givet pote. Dagen efter fandt hun nemlig frem til den pågældende DSB-kontrollør, som sendte hende en besked på Facebook:

Ung mand sigtet: Kørte på røven 843 gange
Ung mand sigtet: Kørte på røven 843 gange

- Hej Pernille. Jeg er den togrevisor, som din datter mødte i går 😄 Jeg skriver her, da jeg ikke er interesseret i at få mit navn ud, da der desværre er en del, der synes, togrevisorer er det værste, der findes. Jeg vil gerne sige 1.000 tak for dit opslag og ros. Som du selv skriver, får vi mange hug, så det varmer utroligt meget, at du har givet dig tid til at skrive. Jeg har nu bare passet mit arbejde og håber og tror på, at alle mine kollegaer ville have reageret på samme måde som jeg. Det, som jeg er mest glad for, er, at jeg ikke fik skræmt din datter. Vi skal passe godt på vores små passagerer 😄, skriver hun og fortsætter:

- Vil du ikke sige til din datter, at jeg synes, hun er super sej, at hun selv kan klare togturen. Og hvis hun får brug for hjælp, kan hun altid tage fat i en af os - så skal vi nok hjælpe. Jeg har fået rigeligt med blomster via dit opslag, så brug pengene på en tur i biffen og en stor is 😄 Mange hilsner fra togrevisoren.

Den sidste bemærkning lader Pernille Rahbek imidlertid gå uhørt hen.

- Jeg er ved at finde ud af, hvad jeg skal sende til hende - for hun skal have et eller andet, insisterer hun med et grin.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx