Af - 26/01-14 09:23; Opdateret: 26/01-14 11:26

SF-profil: DF er jo i stil med HitlerSF-profil: DF er jo i stil med Hitler

SF harcelerer over flere højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti, som ønsker den muslimske indvandring til Danmark stoppet. Det er i stil med hitler, lyder kritikken.

storybild

SF harcelerer over flere højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti, som ønsker den muslimske indvandring til Danmark stoppet. Det er i stil med hitler, lyder det. (Billede: Polfoto)

- Det er sygt at udpege alle muslimer som et problem, alene fordi de er muslimer. Og det er helt klart et skridt i den negative retning i forhold til indvadrerdebatten, siger SF's indfødsretsordfører, Karina Lorentzen, til mx.dk.

- Det giver mindelser om Hitler, som udpegede jøderne som et problem alene fordi, de var jøder. Det er stærkt diskriminerende at sortere mennesker på baggrund af deres religion, og det tager jeg skarpt afstand fra, lyder det.

Muslimerne gør det godt

Karina Lorentzen anerkender, at der har været nogle intergrationsmæssige udfordringer, men ifølge hende overser DF, at de fleste muslimer rent faktisk gør det, som der forventes af dem.

- De fleste tager en uddannelse, sørger for deres børn og gør hvad de kan for at integrere sig i det danske samfund. Når DF tordner ud på den her måde, er det enormt skadende. Man skal huske på, at retorikken er med til at forme debatten, siger indfødsretsordføreren til mx.dk.

DF-top: Stop muslimsk indvandring
DF-top: Stop muslimsk indvandring

Det er over for Berlingske, at flere højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti - både på Christiansborg og i det kommunale bagland - medgiver, at de godt kunne tænke sig, at alle muslimer blev sorteret fra ved den danske grænse. Dermed har retorikken fra DF ændret sig fra at være hård mod islamister til nu også at være hård over for muslimer som helhed.

Blandt andet siger DF's forsvarsordfører, Marie Krarup:

- Vi bør begrænse den muslimske minoritets størrelse i Danmark, skriver Marie Krarup på sin Berlingske-blog.

Intet nyt under solen
Ifølge Karina Lorentzen er der intet overraskende i DF's udmelding:

- Der er intet overraskende i DF's melding om, at man vil sortere mennesker på deres religion, siger hun og fortsætter:

Derfor hitter 'Mein Kampf' som e-bog
Derfor hitter 'Mein Kampf' som e-bog

- Det overraskende er, at de har kunnet lægge låg på de her diskriminerende holdninger, som nu kommer mere offentligt til syne.

- Jeg har en klar forventning til, at Kristian Thulesen Dahl gør det klart, hvad DF's holdning og linje i forhold til det her er, siger Karina Lorentzen, der ikke kan lade være med at tro, at det er en prøveballon for at se, hvor langt de kan strække den.

Fokus på værdier fremfor hudfarve
Karina Lorentzen mener, at skillelinjen i SF ikke går mellem religion eller hudfarve, men snarere om man accepterer danske værdier som demokrati og ligestilling.

LÆS OGSÅ: Video: Se Hitler blive kørt ned i absurd reklame

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx