Af Ritzau - 20/12-16 11:09; Opdateret: 20/12-16 12:24

22-årig findes skyldig i dræbende skud på åben gade22-årig findes skyldig i dræbende skud på åben gade

Retten udpeger 22-årig mand som manden bag seks dræbende skud på åben gade. Anklager kræver 14 års fængsel.

storybild

Det var en 22-årig mand fra Aarhus, der 29. februar ved 22.30-tiden affyrede seks skud fra en maskinpistol på åben gade i det sydlige Randers. Det har Retten i Aarhus tirsdag slået fast. (Billede: Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

En 22-årig mand fra Aarhus er ved Retten i Aarhus blevet kendt skyldig i at have skudt en 26-årig mand med en maskinpistol på åben gade i Randers.

Skyderiet fandt sted 29. februar i år i det sydlige Randers. Ofret overlevede i første omgang, men der tilstødte komplikationer. 25. april afgik ofret ved døden.

Det retlige efterspil er blevet oprullet over otte retsmøder ved Retten i Aarhus, og tirsdag formiddag har de seks nævninger og tre juridiske dommere afsagt skyldkendelse.

Dommere og nævninger finder den tiltalte skyldig i ulovlig besiddelse af et skydevåben – i dette tilfælde en maskinpistol.

Skyderiet i Randers foregik ved, at gerningsmanden kom kørende i en mørk Passat. Han steg ud af bilen og skød to gange mod den 26-årige på tæt hold.

Derefter gik gerningsmanden tilbage mod bilen. Undervejs vendte han om og affyrede igen fire salver med maskinpistolen mod ofret, som nu lå på gaden og skreg af smerter.

Ofret blev ramt af skud i benene og underlivet.

Men skudepisoden i Randers er ikke den eneste forbrydelse, som den 22-årige dømmes for.

Retten mener også, at den tiltalte er skyldig i at have udøvet vold af særlig farlig karakter ved en episode i Aarhus-forstaden Tilst otte måneder før.

Her blev en 23-årig mand overfaldet, mens han sad i en bil på en parkeringsplads. Det skete ved, at to mænd henholdsvis skød manden i benet og på kroppen og stak ham med en saks.

Retten finder, at den tiltalte var den af overfaldsmændene, der stak ofret med en saks. Det er ikke lykkedes politiet at identificere den anden overfaldsmand.

Anklager Dorthe Lysgaard, Østjyllands Politi, kræver den 22-årige idømt 14 års fængsel for drab og for grov vold.

Hun har under sin procedure sagt, at det angiveligt var narkogæld, der ligger til grund for de to episoder i henholdsvis Tilst og Randers.

Den tiltalte selv har nægtet sig skyldig.

Han har også nægtet at afgive forklaring om skudepisoden i retten.

Retsformand Tina van Steen bemærker under afsigelse af skyldkendelsen, at sagen er præget af manglende samarbejde med politiet.

Tiltalte og flere vidner har ifølge retsformanden afgivet forklaringer, der er "utroværdige" og bør "tilsidesættes".

Både den skuddræbte og voldsofret har haft relationer til bandemiljøet.

På baggrund af skyldkendelsen skal dommere og nævninger nu tage stilling til hvilken straf, den tiltalte skal idømmes

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx