Af Amalie Abildgaard - 23/09-17 14:16

Utrygge koncertgængere ved Nik & Jay-koncerten: 'Folk var i panik'Utrygge koncertgængere ved Nik & Jay-koncerten: 'Folk var i panik'

For mange var det en decideret ubehagelig oplevelse at være i Tivoli fredag aften.

D[rlig lyd

Fredag aften afgav Nik & Jay koncert i Tivoli, som den sidste i rækken af mange kunstnere til sommerens 'Fredagsrock'-koncerter. Men hvad der skulle have været et brag af en koncert, blev for mange gæster en dårlig oplevelse.

Udover dårlig lyd var der også gæster, der frygtede for deres liv, fordi de ikke følte, at Tivolis sikkerhed var god nok.

»Vi havde glædet os til koncert, men det hele var så klaustrofobisk, fordi de havde lukket for mange ind. Jeg er rimelig lille, og jeg var bange for at blive trampet ihjel,« siger 19-årige Julie Caspersen, der var til koncerten med sin kæreste, far og farens kæreste.

De følte sig nødsaget til at forlade koncerten kort efter, den var begyndt kl. 22.00, da de ikke oplevede, at der var nok vagter til stede, der kunne kontrollere de mange mennesker samlet på ét sted. Samtidig syntes de, det var ubehageligt, at der lå glasskår og flasker flere steder på jorden, som man kunne skære sig på.

Samme oplevelse om manglende sikkerhed deler en gruppe på fem piger, der stod til koncerten tæt på hegnet mellem Restaurant Promenaden og selve plænen.

»Folk gik i panik over ikke at kunne komme væk fra koncerten. Små piger begyndte at græde, og vi måtte bære dem over hegnet,« fortæller 28-årige Sofie Aaby Kristensen, der sammen med veninderne måtte forlade koncerten efter en time, fordi de blev så mast.

Lidt længere henne ved scenen stod 26-årige Nicoline Gessner Klausen sammen med sin fætter og fætterens kæreste.

Også de havde bekymringer om deres sikkerhed på grund af de mange mennesker. Hun sætter især spørgsmålstegn ved, hvorfor deres tasker ikke blev tjekket ved indgangen.

»Der var mange, der havde medbragt egne flasker med alkohol til koncerten. Der lå store glasskår på jorden, og der blev kastet med øl og tomme krus,« fortæller hun.

BT har desuden fået flere e-mails fra gæster til gårsdagens koncert, som også betvivler sikkerheden. Desuden har flere Facebook-brugere kommenteret begivenheden på Tivolis egen side.

Dog mener Pressechefen for Tivoli, Torben Plank, ikke, at der var for mange mennesker til Nik & Jay-koncerten og afviser, at der ikke blev taget de nødvendige foranstaltninger.

»Der blev ikke lukket for mange ind i går. Vi arbejder sammen med politiet om at fastsætte rammerne, og vi kan maksimalt tage 33-34.000 gæster ind. I går var der 32.000,« siger han.

Torben Plank fortæller også, at der var vagter talstærkt til stede i går. Det har dog ikke været muligt at spotte alle blandt publikum, da nogle jo også optræder civilt klædt.

Med hensyn til taskerne fortæller han, at de er blevet tjekket.

»Vi holder stærkt øje med de mennesker, vi lukker ind. Vi har opsyn med tasker mm. Men vi kigger ikke ned i hver enkel taske – jeg kan ikke sige i detaljer, hvordan vi gør. Det er et sikkerhedsspørgsmål. Vi kan jo ikke give opskriften offentligt på, hvordan vi sikrer os i Haven,« siger Torben Plank.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Prins Henrik efterlader sig en helt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx