Af Lars Dinesen - 17/10-14 06:43

18-årig anholdt efter tip for voldtægt på Amager18-årig anholdt efter tip for voldtægt på Amager

Den mistænkte gerningsmand for en voldtægt i september er anholdt. Politiet fandt ham efter et tip.

storybild

(Billede: Polfoto/ARENSBAK HELLE)

Det har tilsyneladende givet pote, at politiet med billede efterlyste en ung mand mistænkt for at have voldtaget en kvinde på Amager i sidste måned.

Sent torsdag aften er en 18-årig nemlig blevet anholdt på baggrund af et tip, oplyser Kenneth Jensen, der er efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- En mand er blevet anholdt klokken 23.22 og vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen (fredag, red.) sigtet for at have voldtaget en kvinde. Den mistænkte er endnu ikke blevet afhørt i sagen, men han blev anholdt efter et tip fra offentligheden, siger han til Ritzau.

Politiet: Hjælp os med at finde voldtægtsforbryder
Politiet: Hjælp os med at finde voldtægtsforbryder

Københavns Politi bad tidligere torsdag om hjælp til at finde gerningsmanden til voldtægten 13. september på Amager.

Politiet lagde et billede af manden ud på internettet og beskrev ham som en ikke-etnisk dansker, der taler dansk uden accent, han blev anslået til at være mellem 18 og 23 år med sort hår og glatbarberet ansigt. Derudover virkede han velsoigneret samt cirka 170-175 cm høj.

Kenneth Jensen ved ikke, om tippet er et direkte resultat af efterlysningen, men politiet antager, at det blev givet efter offentliggørelsen af den mistænktes billede.

Kriminelle udlændinge udvises som aldrig før
Kriminelle udlændinge udvises som aldrig før

Manden er 18 år og fra lokalområdet. Politiet ønsker ikke at komme med flere oplysninger, da grundlovsforhøret ventes at blive holdt for lukkede døre.

Det var en tur i byen, der 13. september tidligt om morgenen ved 06-tiden endte i et mareridt for en 20-årig kvinde, der blev overfaldet og slæbt ind i en baggård på Amager, hvor hun blev voldtaget.

Kvinden havde været i byen og kørte hjem med bus 5A til Amagerbrogade.

- Hun er på vej ind i opgangen, da hun bliver tiltalt af en mand, der kommer gående over mod hende. Han spørger, om hun har en cigaret. Kvinden giver manden en cigaret, og de taler lidt sammen.

Han spørger flere gange kvinden, om han må komme med op, og da hun gentagene gange afviser ham, bliver han voldsom og tager fat i hende, sagde Jens Møller, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, tidligere.

Denne enkle app vil forhindre voldtægt
Denne enkle app vil forhindre voldtægt

Manden greb fat i hende og trak hende ind i baggården, hvor han voldtog hende. Efter voldtægten stak han af ad Store Krog i retning væk fra Amagerbrogade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx