Af - 11/08-14 19:31

Plakat var for fræk: Må censurere bryster med en fadølPlakat var for fræk: Må censurere bryster med en fadøl

Oktoberfesten i København har efter en kendelse i Alkoholreklamenævnet brugt en et liters fadøl til at dække for kavalergangen på plakater.

storybild

Købenshavn Oktoberfest fik sidste år erklæret deres plakater, der er klistret op over hele København, ulovlige af Alkoholreklamenævnet. I år forsøger de sig med en ny, hvor en skummende fadøl skygger for kavalergangen. (Billede: Københavns Oktoberfest)

Det er forbudt at reklamere med store øl og bryster. Altså samtidigt.

Københavns Oktoberfesten, som årligt har 12.000 deltagere, har måtte censurere deres plakater.

Sidste år idømte Alkoholreklamenævnet festens plakat gennem mange år ulovlig - en plakat, som viste en nedringet blondine med fletninger, tyrolerkjole og et literkrus øl i hver hånd. På den nye plakat dækker en stor fadøl for pigens barm.

Klageren Alkohol & Samfund mente. at man reklamerede med umådeholden forbrug af alkohol og seksuel succes.

- Derfor har vi nu lavet en ny plakat med en pige, der er tækkeligt klædt og en øl ved kavalergangen. Nu forstår jeg, at de mener den nye model er for ung. Hun er 26. Jeg aner ikke, hvad vi skal gøre. Vi laver en årlig fest, hvor voksne kommer udklædt - det er jo en slags karneval, siger arrangør af Københavns Oktoberfest Carsten Raun.

Formanden for Alkolhol og Samfund og Samfund Johan Damgaard Jensen forsvarer, at de klagede sidste år - men siger, at nævnet selv står for sagen i år.

- Men vi er enige med nævnet. Det at de har ændret plakatten ændrer jo ikke på, at de stadig reklamerer for et arrangement, hvor to liter øl indgår i billetten, siger han.​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Magnussen klarer den videre: Har...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx