Af - 27/11-15 08:19

Danske børn lever som flygtninge i 24 timerDanske børn lever som flygtninge i 24 timer

På Hillerød Lille Skole har en 6. klasse levet som flygtninge i 24 timer, for at få et indblik i livet som flygtning.

Bildstrecke im Grossformat »

Telte, trangia-sæt og nødhjælpsrationer blev pakket - og så tog en 6. klasse ud i kulden, for at afprøve livet som flygtning. Det gjorde de i anledningen af FN's børnekonventionsdag.

- Det har været rigtig spændende at finde ud af, hvordan flygtninge lever. Men det var også hårdt, blandt andet fordi, at det var meget koldt, så det var svært at holde varmen, siger 12-årige Nynne Vest Andersen til metroxpress.

Skolers fravær og antal indvandrere bliver offentligt
Skolers fravær og antal indvandrere bliver offentligt

Hillerød Lille Skole markerer hvert år FN's børnekonventionsdag, og i år valgte skolen, at det skulle handle om flygtninge.

- 6. klasserne har fået lov til at fordybe sig i, hvordan det er at være barn på flugt. Vi bilder os selvfølgelig ikke ind, at de overhovedet har det, som flygtninge har det. Men de har fået 24 timer til at fordybe i livet som flygtning, siger skolelærer Lars Andersen.

Ungt geni blev hyldet af Obama: Nu kræver han millioner i erstatning
Ungt geni blev hyldet af Obama: Nu kræver han millioner i erstatning

Børnene har brugt et døgn uden for de vante omgivelser med tv og sociale medier, og i stedet fokuseret på, hvordan det må være at være på flugt. Det satte ifølge Lars Andersen mange væsentlige tanker i gang hos børnene.

- De skulle prøve at forestille sig, hvordan det må være at være barn på flugt. Et barn der ikke ved, hvor vedkommende skal bo i fremtiden, og heller ikke kan vende hjem igen. Det har givet dem perspektiv, forklarer skolelæreren.

Det er 12-årige Nynne Andersen enig i. Hun har tænkt en del på flygtninges situation, siden hun var på 'turen' i sidste uge.

- Jeg har tænkt meget på, at de er i lejrene meget længe. Det må være meget ubehageligt for dem ikke at vide, hvad der sker. Især for børnene må det være meget trist og kedeligt, siger hun.


LÆS OGSÅ: Ung mand anholdt efter trusler mod vestjysk skole

LÆS OGSÅ: Elever afbryder undervisning efter trussel på chatforum

LÆS OGSÅ: Trusler mod dansk skole på nettet: 'Kom ikke i skole'

LÆS OGSÅ: Skole forbyder 7-årig blind pige at gå med stok

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx