Kammeradvokaten skal vurdere straf mod Eurovision-ledelseKammeradvokaten skal vurdere straf mod Eurovision-ledelse

Erhvervsstyrelsen har nu bedt Kammeradvokaten om at undersøge, om Wonderful Copenhagens tidligere ledelse og bestyrelse har et erstatnings- og strafferetligt ansvar efter Eurovision.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Erhvervsstyrelsen kasserer Wonderful Copenhagens egen advokatundersøgelse, der for et par uger siden konkluderede, at ledelsen i fonden havde brudt loven, men ikke skulle straffes for Eurovision-skandalen. De beder nu Kammeradvokaten lave en uvildig undersøgelse, viser metroxpress' aktindsigt.

”Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at en række forhold i den uarbejdede redegørelse gør, at styrelsen finder, at der er behov for en uafhængig vurdering af rapporten og dens konklusion med hensyn til nuværende og tidligere ledelsesmedlemmers ansvar for de foretagne dispositioner,” skriver Erhvervsstyrelsen i et brev til bestyrelsesformand Peter Højland fra Wonderful Copenhagen.

Region Hovedstaden tager Eurovision-kritik til sig
Region Hovedstaden tager Eurovision-kritik til sig

Sagen er fra sidste år, hvor Wonderful Copenhagens projektselskab var i så store økonomiske problemer, at tidligere direktør Lars Bernhard Jørgen og tidligere bestyrelsesformand Michael Metz Mørch gav en støtterklæring til lån for over 30 millioner kroner af DR uden at informere bestyrelse eller få tilladelse fra Erhvervsstyrelsen.

Styrelsen vil nu have vurderet, om ledelsen og bestyrelsen skal straffes eller betale erstatning for brud på fondsloven.

- I sidste ende skal en domstol afgøre, om støtteerklæringerne er forpligtende eller ej. Det kan Kammeradvokaten ikke. De kan bare komme med en ny vurdering, siger Søren Friis Hansen, professor i selskabs- og fondsret på CBS.

Statsrevisor-formand: Har ikke set noget lignende i mine 23 år
Statsrevisor-formand: Har ikke set noget lignende i mine 23 år

Niels Rytter, der i mere end 25 år var kontorchef i Konkurrencestyrelsen og i dag driver firmaet konkurrenceraadgivning.dk, kalder sagen ”usædvanlig”:

- Jeg mindes ikke, at man tidligere har underkendt en advokatundersøgelse for at kræve en ledelse i en fond stillet til ansvar for overtrædelser af fondsreglerne, siger han.

Rigsrevisionen: Derfor gik det helt galt under Eurovision
Rigsrevisionen: Derfor gik det helt galt under Eurovision

Bestyrelsesformand Peter Højland tager kritikken til efterretning.

”Wonderful Copenhagens bestyrelse tager Erhvervsstyrelsens vurdering til efterretning og afventer nu Kammeradvokatens vurdering,” skriver Peter Højland i en e-mail til metroxpress.

LÆS OGSÅ: DR-chefer må betale tilbage for våd aften

LÆS OGSÅ: Bliv klar til Eurovision: Alt du behøver at vide før første semifinale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx