Af Ritzau - 27/09-16 18:55; Opdateret: 27/09-16 19:19

Forkæmper for vækst flytter fokus til flygtninges indtogForkæmper for vækst flytter fokus til flygtninges indtog

Op mod forhandlingerne om 2025-planen peger DI's topchef på flygtningestrømmen som bekymrende.

storybild

Karsten Dybvad, da toppen af dansk erhvervsliv og politik tirsdag var samlet til Dansk Industris topmøde i København. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Fra talerstolen siger DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, til omkring 1000 erhvervsledere, at han deler en af befolkningens største bekymringer.

- Spørger vi danskerne og andre europæere om den største udfordring netop nu, er svaret fuldstændig entydigt tilstrømningen af flygtninge. Det er også en bekymring, vi deler i erhvervslivet.

- Hverken DI eller danske virksomheder ønsker, at vi skal åbne grænserne på vid gab til lande udenfor EU. Det kan vores samfund slet ikke holde til, siger han under topmødet for de mange erhvervsledere i Operaen i København.

Snart indledes de reelle forhandlinger om regeringens 2025-plan, der skal sætte den økonomiske kurs det næste årti, og spørgsmålet om vækst står højt på dagsordenen.

Det har Karsten Dybvads største fokus, men alligevel valgte erhvervsorganisationens øverste chef at fremhæve bekymringerne om flygtningestrømmen i starten af sin tale.

Danmark kæmper med at få væksten op i omdrejninger og er presset af hård international konkurrence samt altså flygtningestrømmen og presset på EU's ydre grænser, lyder udmeldingen.

- Derfor har vi også brug for at forstærke og sikre EU's ydre grænser, så vi kan bevare og værne om de åbne grænser internt i Europa og dermed det indre marked, som har været en ubetinget økonomisk gevinst for Danmark, siger Karsten Dybvad.

Han fremhæver, at EU's flygtningeaftale med Tyrkiet understreger, at fælles løsninger på fælles udfordringer har stor betydning for fremtiden i unionen.

Desuden bør man lytte mere alvorligt til skeptikernes bekymringer og handle på dem, så EU kan få ro og opbakning, lyder det.

Som eksempel peger han på briternes udtræden af EU.

- Brexit er et alvorligt eksempel på, hvad der sker, hvis man ikke noterer befolkningens bekymring i tide og møder den med reelle løsninger, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Jobcenter har sendt gigtramte Kim i...
bt.dk
Nu afsløres kronprins Frederiks...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx