Af - 07/08-15 18:14; Opdateret: 07/08-15 21:29

Tv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og brysterTv-vært: Sikkerhedsfolk befamlede mine baller og bryster

Tv-vært Michèle Bellaiche har tre gange oplevet, at sikkerhedsfolk i Københavns Lufthavn er gået over grænsen ved kropsvisitering.

storybild

'Næste gang lader jeg de mange i køen bag mig vente, indtil der er en kvindelig lufthavnsvagt ledig til at visitere mig. Ærgerligt at det skal være sådan', skriver Michèle Bellaiche på Facebook. (Billede: Polfoto/Mogens Flindt)

Hænder langt nede i trussen, på brysterne og inderlåret.

Debatten om sexchikane i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn kører i øjeblikket på fuld blus, efter Politiken tidligere på ugen bragte et debatindlæg af journalist og lektor Anne Lea Landsted.

Hun har flere gange oplevet lufthavnens mandlige sikkerhedsfolk gå langt over grænsen, når de kropsvisiterede hende.

Og nu står endnu en kvinde frem og fortæller om lignende dårlige oplevelser med nærgående sikkerhedsfolk i Danmarks største lufthavn.

Mænd udsættes også for sexchikane
Mænd udsættes også for sexchikane

Tv-værten Michèle Bellaiche har nemlig flere gange oplevet lufthavnens sikkerhedsvagter gå for tæt på - senest for 14 dage siden, da hun var på vej på ferie.

- Jeg oplevede, at de kropsvisisterede mig meget længe. De rørte mig over hele kroppen. Det er ikke rart, når nogen tager fat ind under ballerne på en og op under bh'en, fortæller Michèle Bellaiche til metroxpress.

Michèle Bellaiche betragter langt fra sig selv som sart og understreger, at lufthavnspersonalet selvfølgelig skal passe deres arbejde.

Fire ud af ti tjenere udsættes for sexchikane
Fire ud af ti tjenere udsættes for sexchikane

- Men hvor længe skal man visitere for at finde ud af, om jeg har en pistol gemt i min bh? spørger hun.

De nærgående berøringer er hver gang kommet så meget bag på Michèle Bellaiche, at hun ikke får sagt fra i situationen. Én gang sendte hun en klage til lufthavnen, fordi hendes ex-kæreste opfordrede hende til det. Det fik lufthavnen til at beklage episoden.

- Det værste er, at man bebrejder sig selv, at man ikke bare sagde fra. Jeg ville ikke gøre en stor sag ud af det, men stod efterfølgende tilbage med en mærkelig overgrebsfølelse. Det skal man selvfølgelig ikke, siger tv-værten.

Fem kvinder fængslet: Ville protestere mod sexchikane
Fem kvinder fængslet: Ville protestere mod sexchikane

Michèle Bellaiche vil fremover lægge 'den pæne pige' på hylden, når hun skal visiteres i lufthavnen.

- Fremover vil jeg være den besværlige kunde og stoppe det hele, ind til der kommer en kvinde og visiterer mig. Så må jeg være ligeglad med den lange kø og de folk, der måske tænker, jeg er en krukke, siger hun.

Københavns Lufthavn har flere gange beklaget, at rejsende har oplevet sexchikane i sikkerhedskontrollen - blandt andet i et debatindlæg i Politiken torsdag.

Mænd: Vi finder os også i sexchikane
Mænd: Vi finder os også i sexchikane

- Hver eneste gang jeg hører om det, bliver jeg trist. Det er beklageligt, at folk har sådan nogle oplevelser, og vi tager hver eneste henvendelse meget alvorligt, siger lufthavnens sikkerhedschef Johnnie Müller til metroxpress.

Han tilføjer, at det heldigvis er yderst sjældent, at lufthavnen modtager klager om sexchikane. Johnnie Müller har efter metroxpress' henvendelse personligt været i kontakt med Michèle Bellaiche for at høre nærmere om hendes oplevelser.

Om tre uger er det endegyldigt slut med at blive kropsvisiteret i Københavns Lufthavn. På grund af nye EU-regler, indfører lufthavnen nemlig bodyscannere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx