23/09-13 13:00

39-årig fængslet for groft millionrøveri39-årig fængslet for groft millionrøveri

En 39-årig mand er varetægtsfængslet for en række sigtelser. Blandt andet et groft røveri med millionudbytte.

storybild

Dommer Charlotte Meincke valgte i dag at varetægtsfængsle en 39-årig mand i 24 dage. Han er mistænkt for et groft millionrøveri begået i København i juni måned. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Københavns Politi mistænker en 39-årig mand for sammen med ukendte medgerningsmænd at røve forretningen Diamanten i København 12. juni, hvor de stjal smykker og ure til en samlet værdi på 3,7 millioner kroner.

Politiet har derfor sigtet manden for røveriet, og mandag var dommer Charlotte Meincke i Københavns Dommervagt enig i den begrundede mistanke. Derfor valgte dommeren at varetægtsfængsle den 39-årige mand i 24 dage.

Røveriet foregik ifølge politiet ved, at den 39-årige sammen med medgerningsmænd gemte sig i et el-skab i baggården til butikken.

Her ventede de på, at ekspedienten mødte ind på arbejde, og da ekspedienten havde slået butikkens alarm fra, sprang gerningsmændene frem iklædt masker.

De gav ekspedienten håndjern på, og bandt hænder og fødder ind i gaffertape. Bagefter pegede de på ekspedienten med en pistol og gav stød med et ukendt apparat.

Efter at røverne havde raget smykker og ure til en værdi af 3.740.277 kroner til sig, forlod de butikken.

Den 39-årige er også sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, da han er rejst ind i landet i juni i strid med et indrejseforbud.

Samtidig er han sigtet for dokumentfalsk, da han viste politiet et falsk slovensk pas og kørekort i Kastrup Lufthavn søndag.

Den 39-årige erkender sigtelserne om dokumentfalsk og indrejseforbud, men han nægter det brutale røveri.

Dommer Charlotte Meincke varetægtsfængslede den 39-årige, fordi hun frygtede, at den 39-årige ville flygte, begå nye forbrydelser eller sætte en kæp i hjulet på politiets efterforskning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx