Af - 03/04-14 07:04; Opdateret: 03/04-14 12:06

EU-borgere bruger falske papirer for at opnå sociale ydelserEU-borgere bruger falske papirer for at opnå sociale ydelser

EU-borgere forsøger at snyde sig til børnepenge og kontanthjælp i Danmark med falske ansættelseskontrakter, fortæller flere kommuner til metroxpress.

storybild

(Billede: Polfoto)

EU-borgere forsøger at snyde sig til børnepenge og kontanthjælp i Danmark med falske ansættelseskontrakter, fortæller flere kommuner til metroxpress. Man skal nemlig have arbejdet i Danmark for at få del i de fleste sociale ydelser.

En rundringning til 15 danske kommuner viser, at man i fem kommuner har haft sager, hvor EU-borgere har brugt falske jobpapirer til at få udbetalt sociale ydelser.

Helsingør Kommune havde således et tocifret antal sager sidste år med falske ansættelsespapirer fra den samme virksomhed. Borgerne kom fra blandt andet Rumænien og Polen.

»Vi har afvist cirka 15 udlændinge, der ved hjælp af fiktive ansættelseskontrakter har forsøgt at få ophold i Danmark. Dette ville have medført, at de kunne have fået udbetalt børnepenge, kontanthjælp og så videre,« siger områdeleder Anne Kyung Nielsen til metroxpress.

Også Brøndby, Fredericia, Fredensborg og Høje-Taastrup Kommune har haft samme svindelsager de sidste år.

Ifølge Statsforvaltningen modtager de alene 5-10 indberetninger om dagen, hvor kommuner beder dem undersøge, om ansøgeren reelt arbejder i Danmark.

»Når vi modtager sager, hvor der er tvivl om de arbejder her, så slår vi op i Skats register, om de rent faktisk har en indkomst. Der er også sager, hvor vi selv får mistanke om misbrug,« siger kontorchef

Jacob Næsager fra Statsforvaltningen, der ikke fører statistik over kontrolresultaterne.

Enhedslistens Finn Sørensen kalder svindlen »fuldstændig uacceptabel«, mens DF’s Peter Skaarup kræver en skriftlig redegørelse fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

»Vi skal have undersøgt, om det kun er toppen af isbjerget,« siger han til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Advarsel om glatte veje i store dele...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx