Af Ritzau - 15/08-16 16:37; Opdateret: 15/08-16 16:59

En af disse tre film kan blive Danmarks Oscar-håbEn af disse tre film kan blive Danmarks Oscar-håb

En komité skal afgøre, hvilken af de tre film som bliver den danske kandidat til en Oscar-nominering.

storybild

Tre danske film har stadig en chance for at blive nomineret til en Oscar. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

De tre danske film "Kollektivet", "De standhaftige" og "Under sandet" er med i det endelige kapløb om at blive nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke engelsksprogede film. Det oplyser Det Danske Filminstitut.

Det er en dansk Oscarkomité bestående af syv repræsentanter fra filmbranchen, der har udvalgt de tre film. Det er den samme komité, som skal afgøre, hvilken af de tre kandidater, der i sidste ende bliver den danske kandidat til en Oscar-nominering.

- Her i første runde har vi i komitéen peget på tre film, som alle har potentialet til at friste Akademiets medlemmer, når der skal Oscar-nomineres, siger Henrik Bo Nielsen, direktør i Det Danske Filminstitut.

- Samlet demonstrerer de dansk films høje niveau og tager samtidig dybe greb ned i vores egen nationale historie og kultur, siger han.

Komitémedlemmerne mødes igen 19. september for at afgøre, hvilken film der vil have den bedste chance for at vinde den prestigefyldte guldstatuette.

- Igennem det seneste årti har vi set, hvordan Oscar-akademiet vedvarende er optaget af film fra Danmark, der – selv om vi befolkningsmæssigt er lille land – igen og igen har vist, at vi kan være med til det sidste, siger Henrik Bo Nielsen.

- De seneste år har Akademiet næsten hver gang valgt en dansk film ind på shortlisten med de sidste ni film – for ofte at bringe dem videre til en nominering.

De tre film har allerede opnået stor international opmærksomhed. Blandt andet har instruktøren bag "Kollektivet" Thomas Vinterberg vundet en Sølvbjørn i Berlin, og Martins Zandvliets film "Under sandet" har cirkuleret på festivaler verden over.

Prisuddelingen finder sted søndag 26. februar. Det er 88. gang, at Oscar-showet løber af stablen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx