Af - 06/09-16 10:19

Sexanmeldt præst har haft sin gang i flere af landets teenage-kirkerSexanmeldt præst har haft sin gang i flere af landets teenage-kirker

Den frikirkepræst som er anmeldt for at sexmisbruge mindst ti kirkebørn og unge de seneste 10 har været tilknyttet andre af landets frikirker.

storybild

Her ses et af billederne fra det som kirkens unge overfor politiet beskriver som sexfester i frikirkepræstens garage. På billedet ses præsten og to halvnøgne kvinder fra kirkemiljøet

Mens anmeldelserne om en frikirkepræsts sexmisbrug i en frikirke i Silkeborg fra 2006-11 og efterfølgende i Orlando Florida, hober sig op, viser det sig nu, at han tidligere har været ansat som teenageleder i Pinsebevægelsen i Horsens.

- Antallet af unge voksede markant, mens han var i Horsens, forklarer Michael Tangstad, der er landsleder i Pinsevækkelsens Børne- og Ungdomsforening (PBU, red.) og forklarer at præsten havde ansvar for 65 børn, teenagere og unge

Den nu sexanmeldte præst var ansat fra 1. august 2005 og et år frem, hvorefter han rykkede til den nu lukkede frikirke i Silkeborg, hvor misbruget umiddelbart herefter skulle være begyndt.

Selvom PBU kender til den nye sag, så har man endnu ikke undersøgt, om der er foregået noget i Horsens, hvor han også havde adgang til børn.

- Vi er i gang med at undersøge, hvordan vi skal undersøge det. Vi bakker op om og støtter alle som står frem. Vi er interesseret i at kigge på om det kunne være foregået vores regi, siger han og oplyser at alle forbindelser til præsten blev droppet i 2008.

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

Præstens ungdomsarbejde i Horsens var ifølge en artikel på den kristne hjemmeside udfordringen.dk fra 2006 så godt, at det blev brugt som 'inspiration til nye teenageklubber i blandt andet Silkeborg, Randers og København, der alle har adopteret' præstens koncept for teenagearbejde.

Pinsebevægelsen i København og Randers afviser at have adopteret hans koncept. I København siger man, at man intet ville have med ham at gøre, da han henvendte sig, mens lederen af pinsekirken i Randers, Rune Kærlet-Christensen siger, det kun var en kort periode:

- Det er rigtigt, at vi dengang ikke havde noget klubarbejde for teenagere og der hjalp han os i starten. Han besøgte os hvor han talte med nogle af de unge om at starte en teenageklub op. Han har undervist vores vores teenageledere, og han har besøgt os en gang.

Her ses et af billederne fra det som kirkens unge overfor politiet beskriver som sexfester i frikirkepræstens garage. På billedet ses præsten og to halvnøgne kvinder fra kirkemiljøet

Han forklarer, at kirken cuttede forbindelsen til præsten, da han som leder i Silkeborg inviterede nogle af de unge fra Randers med på en lejr-tur, hvor man skulle spise bræk.

- Da jeg fik det at vide, ringede jeg til fire forældre, og vi hentede børnene hjem. Siden den dag har vi ikke haft samarbejde med ham. Det var vores held.

Lederen af den nu lukkede frikirke i Silkeborg, der også er den anmeldte præsts far, har tidligere overfor BT bekræftet brækepisoden.

- Det gik lidt over gevind, sagde han.

Den anmeldte præst har ikke ønsket at kommentere de mange anklager om misbrug.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx