Af Agnete Finnemann Scheel - 21/11-15 10:00

Hurra! Her kan der komme masser af sne lørdagHurra! Her kan der komme masser af sne lørdag

Fyn og Sjælland kan se frem til en mulig snestorm lørdag eftermiddag, hvis temperaturen bliver lav nok.

Bildstrecke im Grossformat »

Lørdag eftermiddag bliver rig på nedbør. Så meget tør DMI sige med sikkerhed lørdag morgen. Men om nedbøren kommer som regn eller udvikler sig til en reel snestorm er stadig usikkert.

En af de faktorer, der taler for, at danskerne undgår årets første snestorm med fygesne, er badevandets temperatur. Det forklarer vagthavende meteorlog ved DMI, Steen Rasmussen, til Ritzau.

DM i gløgg og 'badass' ski-event: Her er fem ting til weekenden i København
DM i gløgg og 'badass' ski-event: Her er fem ting til weekenden i København

- Der skal nok komme masser af nedbør. Det er bare formen, vi lige skal finde ud af. Det afhænger af temperaturen, og derfor er der en usikkerhed om, hvorvidt det bliver det ene eller det andet, siger han.

- Vandtemperaturerne er stadig meget høje for årstiden. Det bliver temperaturen ved jordoverfladen, der bliver afgørende. Det er lidt svært at sige, hvor meget fygesne, det bliver.

Derfor er risikoen for snestorm også størst midt på øerne Fyn og Sjælland, som er de dele af Danmark, der er dækket af varslingen for risiko om sne.

DMI klar med ny vinter-vejrudsigt: Sne eller ej?
DMI klar med ny vinter-vejrudsigt: Sne eller ej?

- Derudover kan jeg sige, at den største risiko er inde over Midtsjælland og midt på Fyn, hvorimod at det ved kysterne bliver svært at få temperaturen under frysepunktet. Og temperaturen skal under frysepunktet, hvis vi skal have fygning, siger Steen Rasmussen.

For hele Fyn og Sjælland er der fra DMIs side udsendt varsel om risiko for mellem 10 til 14 centimeters sne stedvis på 24 timer samt vindstød på mellem 10 til 15 meter i sekundet - det vil sige mellem frisk vind til kuling.

LÆS OGSÅ: Magisk fly: Nu kan du flyve med Frozen-stjernerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx