15/11-17 15:22

DF: Politi og grænsekontrol skal løftes i ny finanslovDF: Politi og grænsekontrol skal løftes i ny finanslov

Grænsekontrollen skal forstærkes, og der skal uddannes flere politibetjente, siger Kristian Thulesen Dahl.

storybild

København. Flere betjente og forstærket grænsekontrol er et af hovedkravene fra Dansk Folkeparti i forhandlingerne med regeringen om finansloven for næste år.

I alt ønsker Dansk Folkeparti at bruge et trecifret millionbeløb på at styrke grænsekontrollen og udvide politistyrken.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter han onsdag deltog i forhandlinger om den kommende finanslov. Her var udlændinge- og retsområdet på dagsordenen.

- Vi kan se, at politiet jo stadig har rigtig mange opgaver rundt omkring i det danske samfund.

- Der har vi simpelthen brug for en større politistyrke og et større optag på politiuddannelserne, end det regeringen har arbejdet med indtil nu, siger Thulesen Dahl.

Hans argument for, at politiet skal have flere penge, er, at det har været nødvendigt at bruge nogle af Forsvarets ressourcer for at kunne klare forskellige politiopgaver rundt om i landet.

- Det er dejligt, at vi har dygtige folk inden for Forsvaret, der kan bistå politiet. Men på længere sigt er det jo opgaver, som politiet skal kunne løse.

- Da vi ikke forventer, at der bliver mindre for politiet at lave fremover, kræver det, at vi får uddannet flere betjente, siger Thulesen Dahl.

Et besøg ved den dansk-tyske grænse tidligere på ugen fik Thulesen Dahl til at kræve, at den danske grænsekontrol skal styrkes, hvis DF skal skrive under på den kommende finanslov.

Spørgsmål: Kommer Dansk Folkeparti til at være med i den kommende finanslov?

- Det er jeg helt overbevist om, at vi gør, siger Thulesen Dahl efter onsdagens forhandlinger i Finansministeriet.

Her blev parterne enige om at sætte forhandlingerne på pause af respekt for det forestående kommunalvalg. Aftalen om finansloven ventes derfor først at falde på plads i slutningen af november.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx