Af - 14/09-14 17:19; Opdateret: 14/09-14 17:35

Johanne svinet til: Må du dø af kræft!Johanne svinet til: Må du dø af kræft!

Deltagere i den offentlige debat må forvente at blive svinet til, og det bekymrer Enhedslistens politiske ordfører.

storybild

"må du dø af bryst kræft," hed det for nylig i et Facebookopslag på Johanne Schmidt-Nielsens Facebookvæg. (Billede: Polfoto)

Et hadefuldt opslag på Johanne Schmidt-Nielsens Facebookvæg får nu Enhedslistens frontfigur til at spekulere over, om tonen er blevet så grov, at den risikerer at gøre folk bange for at diskutere offentligt.

- Jeg synes, det er et problem, at man skal have ekstremt hård hud for at blande sig i den offentlige debat, siger Johanne Schmidt-Nielsen til metroxpress.

Politiet: Trussel mod Mette Frederiksen var ikke slem nok
Politiet: Trussel mod Mette Frederiksen var ikke slem nok

I første omgang valgte Johanne Schmidt-Nielsen at slette opslaget uden at tænke mere over det. Men da den viste sig at ligge og brygge i baghovedet, valgte politikeren at poste den på Facebook igen som et eksempel på en type kommentarer, der ifølge Johanne Schmidt-Nielsen kommer ”en del af”:

- må du dø af bryst kræft og fisse kræft din perker ekser fisse SO og din familie dø af kræft ønsker nogen som dig for asyl i lorte perker land FISSE, lød opslaget.

Ministerium: Mette Frederiksen blev truet
Ministerium: Mette Frederiksen blev truet

Og det er ikke kun Johanne Schmidt-Nielsen, der har oplevet at blive svinet til som en del af den offentlige debat: Da en ung mand i sidste uge fik tilsendt en bøde for at have skrevet ”SKOD SÆK” til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen på Facebook, fik hendes ministerium travlt med at understrege, at det ikke var derfor, manden var blevet meldt til politiet.

Han blev derimod anmeldt for at have truet ministeren, fortalte ministeriet, der understregede, at man ikke tog sig af tilsvininger, for det skete alligevel så tit.

Tilsvinet hotelejer sagsøger gæst efter anmeldelse
Tilsvinet hotelejer sagsøger gæst efter anmeldelse

Men selv om politikerne personligt har accepteret, at de bliver svinet til, og derfor ikke lader sig gå på af det, kan det skræmme andre, mener Johanne Schmidt-Nielsen:

- Jeg er bange for, at der er mennesker, der lader være med at blande sig. At der er mennesker, der ikke orker, fordi de mange grimme ord, trusler og opstød gør dem bange. Eller bare trætte og i dårligt humør. Hvad gør vi ved det?, slutter hun sit opslag på Facebook.

SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!
SF-minister langer ud efter partifæller: - Fandme ikke ok!

Det opslag har radioværten Julie Rugaard delt. Hun har også oplevet de voldsomme tilbagemeldinger, skriver hun:

- Men jeg er hverken ligeglad eller upåvirket, når fremmede mennesker sviner mig til. Og jeg tror heller ikke på, at Johanne er ligeglad. Jeg tror, at hun som jeg, bliver forskrækket, bange og ked af det, skriver Julie Rugaard.

Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'
Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx