Af - 19/10-16 16:02

Malenes søn angrebet af klovn: Han har mareridt og kan ikke soveMalenes søn angrebet af klovn: Han har mareridt og kan ikke sove

En 15-årigs oplevelse med en klovn har påvirket ham psykisk, fortæller hans mor.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Den chokerende oplevelse sidder stadig i kroppen på ham.

Et af de mange klovne-angreb, hvor ukendte personer iført maske og kostumer skræmmer tilfældige forbipasserende, gik mandag ud over 15-årige Frederik fra Havdrup på Midtsjælland.

Omkring klokken 20.00 sprang en klovn ud af mørket gemt bag nogle træer og forskrækkede den 15-årige, da han luftede familiens hund. Det fik naturligvis drengen til at løbe hurtigt væk fra stedet, men oplevelsen var ikke lige til at ryste af sig, fortæller hans mor, Malene Persson.

Privatfoto

- Den første time efter, politiet havde været her, gik han rundt om sig selv og blev mere og mere indebrændt. Han var sur over, at han ikke fik konfronteret klovnen, siger den 46-årige kvinde til metroxpress.

Den 15-årige dreng kunne heller ikke falde i søvn oven på forskrækkelsen.

Muskuløs klovn jagtede ung kvinde og tog billeder
Muskuløs klovn jagtede ung kvinde og tog billeder

- Han har sovet i nat, men det gjorde han ikke i går. Han prøvede at lægge sig til at sove men fik mareridt, hans hjerte hamrede og sveden sprang på hans panden, siger Malene Persson.

Malene Persson fortæller, at hendes søn nu har været forbi stedet, hvor klovnen sprang frem, og han har det godt, lyder det.

Men den 46-årige mor, der til daglig er skadebehandler i et forsikringsselskab, er tosset over, at nogen opfører sig på den måde, hvor de jager en skræk i livet i andre.

Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland
Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland

- Jeg bliver mega vred, når jeg tænker på det. Det er muligt, at det ser supersjovt ud på video, men det er jo alvorligt, og de skal stoppe, inden nogen kommer alvorligt til skade.

På kortet herunder kan du se, hvor og hvornår klovne er blevet set i DanmarkHvis du har kendskab til et klovne-angreb, eller hvis vi skulle have glemt et på kortet, så skriv til journalist Christian Hansen på cha@mx.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx