Af Ritzau - 31/10-16 18:41; Opdateret: 31/10-16 19:08

Udskydelse af stor 2025-plan får DF til ånde lettet opUdskydelse af stor 2025-plan får DF til ånde lettet op

2025-forhandlinger udskydes. Det åbner for vigtige aftaler om blandt andet politiet, påpeger Dansk Folkeparti.

storybild

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at det er for ambitiøst at forhandle om en samlet 2025-plan. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ånder lettet op.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nemlig oplyst til DR Nyheder, at forhandlingerne om 2025-planen udskydes på ubestemt tid.

Dermed parkeres uenighederne i blå blok om eventuelle lettelser af topskatten, som har fyldt meget i 2025-forhandlingerne.

Dansk Folkeparti er netop stærke modstandere af topskattelettelser og vil hellere bruge tiden på forhandlinger om for eksempel ældreområdet og politiet.

- Da jeg hørte det, tænkte jeg: Endelig. For i to måneder har alt stået stille på Christiansborg. Vi har ikke kunnet finde hinanden. For alt er blevet taget som gidsel i en diskussion om topskat, siger Kristian Thulesen Dahl.

- At vi nu kan forhandle om andre ting og lægge spørgsmålet om topskatten til side er det, der skal til, for at vi kan finde nogle løsninger til gavn for danskerne.

Lars Løkke Rasmussen vil nu forsøge at få en hurtig aftale om finansloven for 2017, nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften.

Regeringen har i sit udspil til en 2025-plan foreslået, at topskatten sænkes med fem procentpoint for indkomster op til en million kroner.

Liberal Alliance kræver imidlertid, at topskattelettelserne kommer til at gælde alle, der betaler topskat. Omvendt er Dansk Folkeparti lodret imod.

Dansk Folkepartis formand afviser dog, at partiet med sin modstand mod lettelser af topskatten har sat en kæp i hjulet for en 2025-plan.

- Vores modstand mod topskattelettelser kan nu bære frugt, hvis vi kan lave nogle gode aftaler, hvor det hele ikke skal "gidsles" i forhold til, om vi kan blive enige om topskattelettelser eller ej, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl mener, at det har været for ambitiøst at forhandle om en samlet 2025-plan.

Til det har uenighederne partierne imellem været for store, påpeger han.

- Min holdning har hele tiden været, at vi skulle tage tingene i bidder, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx