Af David Andersen - 24/06-15 19:46; Opdateret: 24/06-15 20:15

Løkke: - Vi forhandler videre i morgenLøkke: - Vi forhandler videre i morgen

Venstres formand sigter efter regering, der kan arbejde bredt i Folketinget.

storybild

Lars Løkke Rasmussen (V) fortsætter forhandlingerne med blandt andre DF-lederen Kristian Thulesen Dahl torsdag. (Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

Efter endnu en dag med møder med de øvrige borgerlige partier kan Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag aften gøre status over sine bestræbelser på at danne en ny regering.

- Det er svært at sætte timer og dage på, hvornår en regering er på plads. Det er åbenlyst, at partierne betoner forskellige ting, men alle ønsker en ny regering, konstaterer Løkke.

Pape: Realistisk set skal vi ikke i regering
Pape: Realistisk set skal vi ikke i regering

Venstreformanden lægger ikke skjul på, at de fire borgerlige partier ikke ser ens på alt, men han har endnu ikke bekendtgjort, at nogle partier er helt ude af forhandlingerne.

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, har dog selv sagt, at han ikke anser det for realistisk at hans parti, der blandt andet ønsker lavere topskat og fastfrosset grundskyld, kommer med i regeringen.

Løkke: Jeg skal kunne se mig selv i spejlet
Løkke: Jeg skal kunne se mig selv i spejlet

Omvendt fandt lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, behov for at understrege, at Løkke ikke har flertal uden Liberal Alliances 13 mandater.

- Du kan selv se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er, lød det fra Samuelsen på vej ud fra forhandlingerne.

Ifølge Liberal Alliances leder gik mødet med Løkke ikke med at diskutere regeringskonstellationer. I stedet har Liberal Alliance blandt andet bragt topskattelettelser op som et af de områder, der kan være med til at styrke væksten i Danmark.

Thulesen Dahl: Regnestykket passer ikke med nulvækst
Thulesen Dahl: Regnestykket passer ikke med nulvækst

Til det, der kunne opfattes som en trussel fra Samuelsens side, siger Løkke:

- Anders Samuelsen har jo peget på mig. Jeg er udstyret med det mandat at danne en regering under min ledelse.

Løkke brugte dog det meste af dagen på Dansk Folkeparti, der ikke har noget ønske om at lette topskatten, men derimod gerne vil bruge flere penge på den offentlige sektor.

Thulesen Dahl: Venstre har ikke rykket sig nok
Thulesen Dahl: Venstre har ikke rykket sig nok

Lars Løkke Rasmussen understreger, at selvom de partier, der peger på ham, skal kunne se sig selv i regeringsgrundlaget, så stiler han efter et bredt samarbejde i Folketinget.

- Det skal ikke kun være en regering, der pakker sig med de fire partier, der synes, vi skal have en ny regering, fastslår han.

LÆS OGSÅ: Løkke holder hviledag i sin dronningerunde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx