Af - 07/07-16 18:56

VILDT: Sådan reagerer kroppen på en uges festivaldrukVILDT: Sådan reagerer kroppen på en uges festivaldruk

Tager man på? Og hvordan har leveren det? Metroxpress har testet, hvordan kroppen reagerer på en uges festival-udskejelser.

Eksperimentet er ganske uvidenskabligt, men giver måske et praj om, hvad kroppen kan holde til. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Du indånder urinstøv, fylder dig med litervis af alkohol, skider gladeligt på bakterie- og overfyldte "toiletter", sover alt for lidt og propper mavsen med kilovis af fastfood. Sådan lever de fleste festivalgængere på Roskilde Festival. Men hvad sker der egentlig i kroppen, når man udsætter den for en hardcore festivallivsstil?

Det har metroxpress undersøgt. Vores 26-årige journalist Maja Grønholdt har fået taget blodprøver og er blevet vejet før Roskilde Festival - og så har hun dagligt noteret, hvad der er røget i gabet undervejs.

Eksperimentet er ganske uvidenskabeligt, men giver måske et praj om, hvad kroppen kan holde til.

Dagbog - mandag
Blodprøverne er fine, jeg vejer 60,2 kg - og føler mig frisk og veludhvilet til en uge i telt.
Ugen starter ud med ølbowling og beerpong, og jeg ender med at tylle både øl, rosé og vodka som om, det var saftevand. Aftensmaden blev kun til fritter med mayo, men de var til gengæld gode.

Hovednavn til festival: Vi kommer ikke igen, hvis I ikke får styr på voldtægterne!
Hovednavn til festival: Vi kommer ikke igen, hvis I ikke får styr på voldtægterne!

Dagbog - tirsdag
Jeg har tømmermænd, da jeg vågner, men de er ikke så slemme, så jeg kommer hurtigt på benene. Jeg får endda et bad, og spiser en lækker flæskestegssandwich. Igen står den på ølbowling, dog har jeg skiftet øllen ud med rosé, og om aftenen er det mest vodka, der ryger ned. Aftensmad var jeg ikke rigtigt fristet af, men fik da kylet en bakke fritter ned. Jeg husker ikke hvornår eller hvordan jeg kom i seng...

15 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
15 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

Dagbog - onsdag
Jeg har voldsomme tømmermænd, da jeg vågner, men drikker en sodavand og finder en pose popcorn, der ligger og roder i teltet. Jeg kan ikke overskue at rejse mig og gå efter mad. Men toilettet bliver jeg nødt til at komme på. Maven opfører sig mildt sagt ikke normalt. Over middag har jeg det bedre igen, spiser en halv pizza oversmurt med dressing og får åbnet første øl.

'Musikdagene' starter i dag, så vil gerne i gang. Drikker rosé, vodka blandet med saftevand, så man ikke kan smage den, ryger alt for meget, og kaster op en enkelt gang midt i forfesten. Jeg glemmer alt om at få aftensmad, og får black out ud på aftenen, men kan se på billederne, at jeg og en veninde har delt en kande et eller andet før Wiz Khalifas koncert.

Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked
Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked

Dagbog - torsdag
Jeg vågner med voldsomme mavesmerter. Vader i min klamme gummistøvler på de overfyldte bakteriebefængte toiletter, og koncentrerer mig om ikke at lade det komme ud af begge ender på én gang. Jeg ryster og kan ikke holde noget i maven. Min krop skriger på fred og ro.

Jeg tager hjem i min egen seng for at sove og være klar til næste dag. Jeg er på et rigtigt toilet for første gang i længe, og når jeg kigger ned i kummen vidner den mørkeorange farve på mit tis om, at jeg har brug for vand - uden vodka. Jeg bruger resten af aftenen på at ligge på sofaen og se koncerter på mine venners snapchat. Den sygeste FOMO rammer mig. Men kan slet ikke holde noget i kroppen.

Galleri: Så klam er Roskilde efter festen
Galleri: Så klam er Roskilde efter festen

Dagbog - fredag
Maven føles bedre, og jeg starter dagen ud med en solid burger. Den ryger dog ganske hurtigt ud igen, og jeg må tage imodium for at sikre mig, at jeg ikke skider i bukserne, når jeg tror, at jeg skal slå en prut. Jeg starter ud med øl, men ryger hurtigt på vodka-saftevand og diverse andre drinks. Jeg husker mig selv på, at jeg skal spise aftensmad, men så går det galt. Jeg kaster aftensmaden op - og er halv ynkelig igen.

Dagbog - lørdag
Min krop kører på laveste energiniveau, men mit partygen slår heldigvis ind. Tyller kaffe-bailey for at komme i gang og dagen forsætter med vodka-redbull, fadøl, breezere og alt for mange shots.

Over midnat gør det ondt i halsen, hver gang jeg tager en tår af noget, men formår alligevel at holde den kørende til sidste koncert. Klokken 05.00 søndag morgen har jeg pakket mit ragelse sammen og ligger endelig hjemme i min egen seng igen.

Dagbog - mandag
Jeg skal have taget de sidste blodprøver. Min krop er fuld af blå mærker - og det føles stadig som om, jeg har tømmermænd. Min mave er heller ikke specielt god. Både stort og småt ser bestemt ikke ud, som det plejer.

Resultat
Jeg har levet udelukkende af fastfood, og har nedskrevet 61 genstande. Måske der er kommet lidt ekstra ind undervejs i de sorte huller. Men mine blodprøver er overraskende nok helt normale. Der er en lille stigning af fedt i blodet, men ikke noget specielt. Og selvom jeg har fyldt kroppen med ting helt uden for kostpyramiden, så har jeg tabt mig - et helt kilo.

Lægens dom
Lene Hesse Rasmussen, der er læge på Roskilde Festival, er en smule overrasket over resultatet. Hun mener, at man ikke skal tro, at kroppen nyder festivallivsstilen, bare fordi blodprøverne er ok.

- Blodprøverne er fuldstændigt upåvirkede. Men det er ikke det samme, som at man bare kan drikke løs, uden kroppen mærker det. Din lever er sund og rask, og den kan klare det en uges tid, men den har været på overarbejde, det er der ingen tvivl om, lyder det fra læge Lene Hesse Rasmussen, der også lægger vægt på at alle mennesker reagerer forskelligt på alkohol og usund mad.

De fleste tror med stor sandsynlighed, at en festivallivsstil er lig med flere kilo på sidebenene. Men i mit tilfælde, havde jeg tabt mig.

- Du har med garanti gået meget og danset meget, og så har du jo ikke spist så meget, men i stedet drukket og tisset meget. Så det er nok derfor, at du har tabt dig, forklarer Lene Hesse Rasmussen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx