13/09-13 08:17; Opdateret: 20/09-13 14:21

Privat socialrådgiver snyder syge og udsattePrivat socialrådgiver snyder syge og udsatte

En privat socialrådgiver snyder sine socialt udsatte og syge klienter, lyder det fra flere rådgivere og tidligere medarbejdere.

storybild

En privat socialrådgiver anklages for at snyde og bedrage sine klienter, der hører til blandt samfundets svageste. (Billede: Polfoto)

Mindst 60 og måske mange flere socialt udsatte og syge borgere troede den private socialrådgiver, Ricky Magnussen, ville hjælpe dem.

I stedet gik der måneder med løbende betalinger til rådgiveren, der lod borgernes sager ligge urørt.

- Det vil være direkte skadeligt, at lægge sin sag hos Privatrådgiver.com og Ricky Magnussen, siger flere rådgivere og tidligere medarbejdere til netmediet DenOffentlige om en af landets mest profilerede og omtalte private socialrådgivere.

I løbet af sine snart to år som privat nyuddannet socialrådgiver har Ricky Magnussen og hans virksomhed Privatraadgiver.com haft flere hundrede sager fra udsatte borgere, men tilsyneladende har kun et fåtal af dem reelt fået hans hjælp.

- Det er udsatte mennesker vi taler om her. Det er ofte mennesker, der har været syge i meget lang tid, og som har kæmpet med systemet i mange år. Når de med deres meget begrænsede økonomiske midler går til en professionel, gør de det som deres sidste håb, og i tillid til endelig at blive taget hånd om. Ricky Magnussen har i mange af de sager, jeg har overtaget ikke foretaget sig andet end at opkræve startgebyr og månedlige betalinger. Det er fuldstændig uanstændigt, fortæller Mette Heap, jurist med speciale i socialret, til DenOffentlige.dk.

Mindst 60 borgere snydt

Mette Heap har personligt fået 20 sager og afvist en håndfuld borgere, der har forladt Privatraadgiver.com de seneste par måneder. Flere af dem hjælper hun gratis, fordi de har betalt tusindvis af ofte lånte kroner til Privatraadgiver.com, og ingen penge har.

Roar Mohammed Johansen, fulgte Ricky Magnussen fra starten til deres veje skiltes i foråret i år.

- Arbejdspresset er alt for stort. Der er ingen plan for, hvordan arbejdet skal gribes an. Jeg drukner i opgaver, ligesom han (Ricky, red) selv gør. Jeg svigter i mange tilfælde udsatte borgere og deres klagefrister, fordi alt er kaos, fortæller medarbejderen.

Flere andre socialrådgivere står frem med alvorlig kritik af Ricky Magnussen efter de har overtaget sager fra ham for syge og udsatte borgere.

- Den her opførsel er nødt til at blive kendt, så folk ved, hvad der foregår på det her marked for private rådgivere. Det er fuldstændig ureguleret, fortæller Anders Esager Andersen, der er socialrådgiver i Ribe.

Han fortæller til DenOffentlige.dk, at han sammen med nogle kolleger har overtaget 28 sager fra borgere, der brugte Ricky Magnussen som partsrepræsentant uden at få noget for pengene. Netmediet har talt med flere rådgivere fra hele landet, som nu er i gang med at rydde op efter Ricky Magnussens raid på udsatte og syge mennesker, der er kommet i klemme i den seneste reform om førtidspension og fleksjob. Alle er chokerede over Ricky Magnussens behandling af det, han selv har kaldt "sine borgere", og alle fortæller den samme historie om mennesker, der har mistet tilliden til, at de kan få socialrådgiverhjælp mod betaling

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx