Af - 25/10-15 15:31

Livslinien kan holde åbent om natten: - Men beløbet er stadig for lavtLivslinien kan holde åbent om natten: - Men beløbet er stadig for lavt

Livslinien har fået en bevilling på fem millioner kroner, så de fortsat kan holde åbent om natten. Men beløbet er stadig for lavt, mener organisationens direktør.

storybild

Efter en aftale blandt stort set alle regeringspartierne kan Livslinjen fortsat holde telefonlinjen åbent om natten. (Billede: Polfoto)

Lørdag fik Livslinien den gode nyhed, at de i stedet for 0 kroner, som først antaget, nu får 5 millioner kroner bevilget til deres natlinje i fire år.

Men hos Livslinien er man ikke begejstret for forslaget.

- I første omgang kan vi konstatere, at de midler der er afsat, ikke rækker til den natåbning, som vi regner med, siger Livsliniens direktør, Jeppe Kristen Toft.

Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit
Selvmordstelefonens nattevagter får livline efter formandsexit

Løhde vil drøfte Livsliniens fremtid med andre partier
Løhde vil drøfte Livsliniens fremtid med andre partier

Med omkostninger som ekstra fagmedarbejdere og uddannelse løber det regnede budget nemlig op på 2,2 millioner kroner om året.

- Vi kan ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det kan man ikke, når man rådgiver mennesker, som vi gør, siger Jeppe Kristen Toft, der de næste dage vil diskutere, hvordan Livslinien står i forhandlingerne.

Dansk Folkeparti, der var med i aftalen, afviser et eventuelt forslag om, at flere penge kan blive sat af til Livsliniens nattelinje.

- Det her, er de penge, som vi er nået frem til, at vi kan sætte af. Jeg synes, at man skal være glad for, at der er sat fem millioner af, siger sundhedsordfører Liselott Blixt.

Livsliniens formand går af i protest
Livsliniens formand går af i protest

Ifølge sundhedsministeren blev man under forhandlingerne enige om, at besparelser på lønninger og husleje er løsningen, hvis Livslinien skal få det til at køre rundt.

- Ud fra budgettet er der nogle steder, hvor man kan skære og gøre det billigere, så man kan få det til at køre rundt. Og vi mener, at man bør kunne køre videre på de penge, der nu bliver givet, siger Liselott Blixt.

Siden 2014 har natåbningen kørt som forsøg med støtte fra private fondsmidler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx