Af - 29/09-14 21:59

Ekspert: Mary er ikke kun modedronningEkspert: Mary er ikke kun modedronning

Det kan godt være, at kronprinsesse Mary ikke får en dronningetitel lige med det første. Men hun er ellers klar, lyder meldingen fra en kongehusekspert.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et australsk ugeblad startede i dag spekulationer om, hvorvidt kronprinsse Mary ville blive dronning meget snart - fordi dronning Margrethe skulle have planer om at abdicere på grund af sin gigtsygdom.

Det danske hof var hurtig til at afvise den falske historie.

- Det er intet hold i denne historie. Det er noget sludder, og Hendes Majestæt Dronningen har det glimrende, lød det i en meddelelse til metroxpress.

Kongehuset om australsk Mary-historie: Det er noget sludder
Kongehuset om australsk Mary-historie: Det er noget sludder

Men den 42-årige kronprinsesse er ellers klar til at blive dronning, lyder udmeldingen fra historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke.

- Jeg tror, hun vil gøre det rigtigt godt, det kan man allerede se nu. Hun foretager sig ting, der er samfundsrelevante og arbejder meget for børn og sygdomsramte. Man føler, at hun bekymrer sig om danskernes hverdag og ikke bare er en modeprinsesse – modsat visse andre af hendes kolleger i udlandet.

Så er det officielt: Australsk blad udråber Mary til dronning
Så er det officielt: Australsk blad udråber Mary til dronning

Hovbakke peger på, at undersøgelser flere gange har udråbt kronprinsessen til at være en af kongehuset mest populære medlemmer.

Og vil hun være lige så populær som dronning, kan hun med fordel følge den nu afdøde dronning Ingrids eksempel, mener Hovbakke.

- Hun (Ingrid, red.) påtog sig også en masse opgaver, der var vigtige for befolkningen og blev dermed et nationalt samlingspunkt.

Alkoholikeres børn hjælpes af kronprinspar
Alkoholikeres børn hjælpes af kronprinspar

Hvordan tror du, Mary bliver som dronning?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx