Af - 12/10-16 19:54; Opdateret: 12/10-16 20:41

Spær dit kort: Falsk konkurrence lokker tusindvis af danskere i fældenSpær dit kort: Falsk konkurrence lokker tusindvis af danskere i fælden

Mange danskere er i dag faldet for en falsk konkurrence på Facebook. Har du oplyst dine kreditkortoplysninger i en af disse konkurrencer, bør du spærre dit kort.

Bildstrecke im Grossformat »

Onsdag er der dukket en række konkurrencer op på Facebook, der påstår at være fra McDonald’s. Her loves det, at hvis man blot deltager i konkurrencen, kan man få et gratis gavekort på 99 kroner, mens man samtidig er med i konkurrencen om et gavekort á hele 5.000 kroner. Det har ført til, at flere tusinde danskere har liket og tagget deres venner i konkurrencerne.

Men de er falske.

Det bekræfter McDonald’s Danmark overfor metroxpress.

- Vi er opmærksomme på dem. Det er selvfølgelig utroligt irriterende for os og meget misvisende for vores gæster, fortæller Pia Tobberup, pressechef i McDonald’s Danmark.

Fristende fup-konkurrence florerer: Du kan IKKE vinde 50.000
Fristende fup-konkurrence florerer: Du kan IKKE vinde 50.000

Konkurrencerne har dog lokket mere ud af folk end blot likes og kommentarer. Med falske løfter om at kunne få gavekort til en værdi á 2000 kroner, hvis blot man betaler 49 kroner, har flere danskere opgivet deres kreditkortoplysninger til en hjemmeside, de falske konkurrencer henviser til.

En af disse er 21-årige Winnie Handberg fra Aarhus. Hendes veninde havde liket og kommenteret, og så gjorde hun det samme, før hun også betalte de 50 kroner. Da hun derefter opdagede, at konkurrencen var falsk, skyndte hun sig at spærre sit kreditkort.

- Jeg synes, de er nogle kæmpe klaphatte. Det er virkelig ikke okay at snyde folk på den måde - især fordi, man binder sig til et underligt abonnement, der koster omkring 300 kroner om måneden, siger hun til metroxpress.

Troede du, at du kunne vinde Pokémon-udstyr? Her er tegnene på, at konkurrencen er falsk
Troede du, at du kunne vinde Pokémon-udstyr? Her er tegnene på, at konkurrencen er falsk

- Men omvent, så kan man jo også bare læse betingelserne og kigge sig ordentligt for, erkender hun. Hun er dog næppe alene. Over 4.000 mennesker har delt opslaget på Facebook.

Hvad McDonald’s rent faktisk kan gøre mod de falske Facebook-konkurrencer, udover at forsøge at anmelde dem, er dog begrænset. Så det handler om at få det kommunikeret ud til kunderne, fortæller Pia Tobberup:

- Vi er i gang med at oplyse vores gæster og medarbejdere om siderne via vores eksterne og interne kanaler. Vi forsøger at advare vores gæster mod disse falske konkurrencer. Og så undersøger vi sideløbende, hvor de er opstået, og hvordan vi om muligt kan få dem bremset.

Og det har tydeligvis været muligt. Facebook-siden med konkurrencen, der havde fået over 5.000 likes på én dag, er omkring klokken 18:45 pludselig forsvundet. Har du oplyst dine kreditkortoplysninger til en af disse konkurrencer, bør du nok overveje at spærre dit kort.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx