Af - 25/08-14 21:02; Opdateret: 25/08-14 21:31

Team Tvilling dagen efter Ironman: Vi kom tættere på hinandenTeam Tvilling dagen efter Ironman: Vi kom tættere på hinanden

De to tvillinger Steen og Peder Mondrup har styrket deres bånd efter den imponerende Ironman-bedrift i går. En bedrift, der dagen derpå har efterladt dem lykkelige, men trætte.

storybild

Sekunderne efter Team Tvilling krydser målstregen og kan kalde sig selv for ægte Ironmen. (Billede: Facebook - Stine Tidsvilde)

- Jeg frygtede lidt, at jeg ville have helt blanke øjne og tude i det øjeblik, vi løb over målstregen. Men jeg tabte mig 6,5 kilo under løbet, så der var ikke mere væske at give af.

Sådan lyder den trætte men glade kommentar fra 34-årige Steen Mondrup. Den ene halvdel af Team Tvilling, som i går gennemførte KMD Ironman i tiden 15 timer og 42,38 minutter. Den halvdel, der svømmede, cyklede og løb de i alt 225 kilometer.

Team Tvilling kan kalde sig Ironmen: Nåede det lige
Team Tvilling kan kalde sig Ironmen: Nåede det lige

Den anden halvdel, Steens bror Peder, var også med. Men på grund af hans spastiske lammelse kunne han af gode grunde ikke træde med i pedalerne. I stedet sad han først i en havkajak, dernæst forrest på cyklen og til sidst i en trehjulet løbevogn, som Steen sørgede for kom sikkert gennem Københavns havn og gader.

Men selvom Steen var den, der stod for de fysiske strabadser, var broderens bedrift mindst lige så krævende.

- Peder skulle igennem hele løbet kontrollere sine spasmer, hvilket svarer til, at hans krop var 100 procent spændt i 16 timer. Tænk på, hvis du skulle spænde din overarm i bare 30 minutter. Det er altså hårdt. Jeg havde i det mindste haft mulighed for at træne mine arme og ben, så jeg var forberedt på det, siger Steen til metroxpress mandag aften.

Jernvilje: Vil gennemføre ironman med sin handicappede tvillingebror
Jernvilje: Vil gennemføre ironman med sin handicappede tvillingebror

Selvom de to brødre altid har været tætte, er der for Steen ingen tvivl om, at bedriften i går har været med til at styrke båndet mellem de to tvillinger:

- Vi havde aftalt, at vi skulle stoppe op inden opløbstrækningen, og det gjorde vi. Det var en helt særlig følelse, fortæller Steen og forklarer, hvordan det gav kuldegysninger og en følelse af glæde, der strømmede gennem kroppen. Glæde over, at de to brødre kunne opleve det store øjeblik sammen.

- Vi kiggede hinanden i øjnene og sagde: Vi gjorde det sgu.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx