Af - 01/03-14 16:59

Hundeavler beskyldes for vanrøgt af hvalpe på baggrund af denne videoHundeavler beskyldes for vanrøgt af hvalpe på baggrund af denne video

Dyrenes Beskyttelse kalder videoen for et "skrækkeligt syn" og vil nu gå til politiet.

YouTube

I den seneste uge har Dyrenes Beskyttelse modtaget flere henvendelser om vanrøgt af hundehvalpe på baggrund af en video, som i øjeblikket florerer på YouTube.

Videoen er optaget hos hundeavler Frede Mattrup ved Bækmarksbro i Nordjylland, og han beskyldes for at drive en såkaldt "hvalpefabrik", og for at vanrøgte hvalpene ved at opdrætte dem under dårlige forhold.

Dyrenes Beskyttelse har set videoen.

- Videoen er jo et skrækkeligt syn, og det er jo ikke en måde at holde og opdrætte hvalpe på. Det er jo forfærdelige forhold, de lever under. Der er jo ingen gangareal til dem eller luft, og de bliver understimulerede, siger Jens Svenningsen, som er dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.

- Det er svært at sige, om det er vanrøgt, men jeg kan se, at hundene mistrives, fordi de reagerer så voldsomt i videoen. Det ligner en hvalpefabrik, hvor hovedformålet er at få så mange hvalpe, man overhovedet kan, så man kan tjene penge, siger han til MX.dk.

Det er ikke første gang, at hundeavler Frede Mattrup er i søgelyset, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

- Det er en gammel kending, og han bliver anmeldt med jævne mellemrum, og sidste gang blev han dømt for 14-15 forhold. Han bevæger sig på kanten af loven, og derfor er han svær at stoppe, siger Jens Svenningsen.

Frede Mattrup, som beskyldes for vanrøgt og for at drive en 'hvalpefabrik', afviser kritikken.

- Det er skudt helt forbi, og folk prøver at skabe en masse ballade omkring mig, men de forstår det ikke. Min stald er kontrolleret hele vejen igennem, og inden for den sidste uge har jeg haft besøg af både betjente, dyrelæger og fødevaredirektoratet, og de har ikke fundet noget. Det er er det pure opspind, siger Frede Mattrup til MX.dk.

Dyrenes Beskyttelse vil nu på baggrund af videooptagelsen tage kontakt til politiet på mandag og se, om det er muligt at rejse en sag mod Frede Mattrup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx