Af - 04/06-15 12:51; Opdateret: 04/06-15 13:15

DF i kovending: »Vi har ændret opfattelse«DF i kovending: »Vi har ændret opfattelse«

Dansk Folkeparti har ændret deres opfattelse af fremmedord i det danske sprog, og derfor har man i dag trukket et forslag tilbage.

storybild

Dansk Folkeparti har skiftet mening omkring punktafgifter på fremmedord, siger udenrigsordfører Søren Espersen. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Et af torsdagens store samtaleemner i den verserende valgkamp har været forslaget fra Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, om at indføre afgifter på at blande engelske ord ind i danske annoncer.

Til Altinget.dk sagde han blandt andet:

- Hvis man bruger engelsk i en reklame, skal det koste lidt mere. Vi kan jo ikke forbyde dem at lave reklamer på engelsk, men vi kan da få dem til at tænke sig om ved at ramme dem på pengepungen.

Ups, DF! Dette forslag var vist et selvmål
Ups, DF! Dette forslag var vist et selvmål

Den udmeldelse vakte opsigt blandt mange danskere, og det fik partiets udenrigsordfører, Søren Espersen, til at gå på Twitter for at trække i land:

- Et forslag om afgift på fremmedsprogede reklamer, er ikke DFs politik. Det har jeg her til morgen meddelt Alex Ahrendsen, skrev han.


Men det er nu ikke helt sandt. Idéen om punktafgift på fremmedord har således været en del af Dansk Folkepartis politik i mange år. I 2006 fremlagde partiet således et forslag om fremmedord i det danske sprog til Folketinget med blandt andre nuværende partiformand Kristian Thulesen Dahl i spidsen. Et af punkterne i forslaget lød:

Billedet du ikke troede, du skulle se: Sort muslim hænger DF-plakater op
Billedet du ikke troede, du skulle se: Sort muslim hænger DF-plakater op

‘Punktafgift på fremmedsprogede reklamer i såvel radioen som andre delvis eller helt kommercielt finansierede fjernsynskanaler, der sender til og fra Danmark. Fremmedsprogede sætninger og slagord alene må tillige udløse punktafgift.’

Det forslag ønsker man imidlertid ikke længere at stå ved i Dansk Folkeparti. Søren Espersen fortæller således til metroxpress, at man ganske enkelt har skiftet mening.

- Det er rigtigt, at vi fremlagde forslaget i 2006, og vi havde det oppe til genovervejelse i 2012. Senest her i maj måned har vi så haft en snak om de ting, vi skulle offentliggøre ved valget, og vi besluttede at droppe forslaget, siger han og supplerer:

- Vi mener det ikke mere - vi har ændret opfattelse.

At Alex Ahrendtsen så gik ud og luftede forslaget i et interview i går aftes skyldtes en misforståelse, siger Søren Espersen:

Udlandet: Dansk valg handler om indvandrere
Udlandet: Dansk valg handler om indvandrere

- Vi har lagt en plan for valgkampen, og den del talte vi om i en mailkorrespondance. Men den har Alex Ahrendtsen så åbenbart ikke set, så det skyldes en misforståelse, lyder det fra udenrigsordføreren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx