Af - 28/09-14 10:27; Opdateret: 28/09-14 13:15

Oprydning af brokollaps på pause: Motorvej muligvis spærret mandagOprydning af brokollaps på pause: Motorvej muligvis spærret mandag

Endnu er det uvist, om Helsingørmotorvejen bliver klar til myldretidstrafikken mandag morgen.

Local Eyes

Et større oprydningsarbejde venter forude, efter at en dele af en motorvejsbro lørdag aften styrtede ned over Helsingørmotorvejen i Nordsjælland.

Se video og flere billeder hos Local Eyes.

Oprydningen må dog vente på, at de tekniske eksperter, som søndag formiddag arbejder på stedet, bliver færdige med deres undersøgelser, lyder det fra Nordsjællands Politi.


Brokollaps: Genåbning af motorvej trækker ud
Brokollaps: Genåbning af motorvej trækker ud

- Vi har nogle ekspertteam på stedet, som skal have fastlagt årsagen til sammenstyrtningen, og når de engang er færdige, så skal man i gang med at rydde op, fortæller Palle Jørgensen, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi.

Hos Vejdirektoratet har man heller ikke nogen tidshorisont på, hvornår vejen åbnes op igen.

- Vi venter på en tilbagemelding fra de fagfolk, der er til stede deroppe. Lige nu er man i gang med at dokumentere skaderne og finde årsagen til sammenstytningen. Før det er gjort, kan man ikke åbne vejen. Man skal selvfølgelig også sikre resten af broen, og det kan man ikke gøre, før de er færdig med at dokumentere, siger Anders Bach Sørensen, vagthavende ved Vejdirektoratets TrafikinformationsCenter til Ekstra Bladet.

Ingen ved endnu med sikkerhed, hvordan ulykken kunne ske, men der er bud på årsagen fra entrepreneurfimaet CG Jensen, der stod for opførelsen af broen.

- Ud fra de billeder jeg har set, så ser det ud som om at broen er kollapset, mens støbingen af selve brodækket var ved at blive afsluttet. Men vi bliver jo nødt til at kigge på det, inden vi kan sige noget med sikkerhed, sagde CG Jensens administrerende direktør Michael S. Larsen til tv2.dk, ikke mange timer efter kollapset.

Ingen kom til skade, da broen ved Egebækvej ved Nærum delvist styrtede sammen, og store mængder byggematerialer styrtede ned på motorvejens kørebane.

Til alt held kørte ingen trafikanter under broen, da ulykken skete, og de 26 broarbejdere, som arbejdede på motorvejsbroen slap alle godt fra sammenstyrtningen.

Motorvejsbro styrtet sammen i Nordsjælland
Motorvejsbro styrtet sammen i Nordsjælland

- Arbejdstilsynet har været på stedet og foretage undersøgelser, fortæller Palle Jørgensen.

Vejdirektoratet ved endnu ikke, hvornår motorvejen igen kan åbne. Foreløbig er spørgsmålet, om den bliver klar til myldretiden mandag morgen. Helsingørmotorvejen er blandt landets mest trafikerede strækninger.

Indtil videre bliver trafikken ledt af motorvejen ved afkørslerne ved Gl. Holte og Nærum.

Vejarbejdet på Helsingørmotorvejen har til formål at udvide strækningen mellem Hørsholm S og Gl. Holte fra fire til seks spor. Efter planen skal det være afsluttet i efteråret 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Efter måneders politisk kaos: Nu får...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx