Af - 11/09-13 18:44

Pas på! Din tablet kan give dig ondt i nakkenPas på! Din tablet kan give dig ondt i nakken

Mange danskere får smerter af at arbejde for meget ved computere og tablets. Variation er kodeordet, lyder det fra to eksperter.

storybild

En stationær computer er bedre for ryg, nakke og skuldre end en tablet eller bærbar, siger eksperter. Men uanset hvad gælder det om at skifte arbejdsposition hyppigt, påpeger de. (Billede: Polfoto)

To ud af tre danskere, der arbejder med computere, har haft ondt i øjne, nakke, skuldre eller ryg efter endt arbejdsdag. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for skærmproducenten MMD.

En del af årsagen kan være, at arbejdspladser giver ansatte tablets, mener Svend-Erik Hermansen, arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat.

»Det er fint, at man kan arbejde i toget, men sidder man og arbejder hjemmefra i to timer på en tablet, så er det hurtigt noget, der kan mærkes i ryg og nakke,« mener han.

LÆS OGSÅ: Smartphones smadrer unges søvn

Fysioterapeut Pernille Andersen fra ergomentor.dk supplerer:

»Der er ikke noget i vejen for at arbejde på smartphone eller tablet, men når man gør det i rigtig lang tid, og ikke får rørt sig, kan man let få ondt i nakken for eksempel. Variation er godt,« lyder hendes opfordring.

LÆS OGSÅ: Ny gadget holder din smartphone permanent opladet

Undersøgelsen viser også, at et flertal af de 18-34-årige ikke gør noget ved deres ryg- og nakkesmerter.

»De unge skal huske, at de ikke er usårlige. Ingen kan holde til at arbejde ved en skærm i samme position i otte timer i træk hver dag,« siger Svend-Erik Hermansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Støjbergs opfordring til muslimer...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx