Af - 21/06-15 17:59; Opdateret: 21/06-15 21:36

Qvortrup: DF's krav kan tvinge Løkke til at gå soloQvortrup: DF's krav kan tvinge Løkke til at gå solo

Venstre-formanden vil kæmpe med næb og klør for at få Dansk Folkeparti med i en regering. Det mest sandsynlige er dog, at Løkke må danne en ren V-regering, vurderer metroxpress' politiske kommentator.

storybild

Lars Løkke måtte i dag sande, at det ikke er muligt at danne en regering med samtlige fire partier i blå blok. (Billede: Polfoto)

Lars Løkke vil prøve at lokke Dansk Folkeparti med i en regering, men det ender formentlig med, at Venstre må danne en smal regering alene.

Det vurderer metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, efter at Lars Løkke her til aftenmåtte sande, at en blå flertalsregering med alle fire partier ikke har gang på jord.

I morgen går Løkke til Dronningen og beder om et nyt mandat at forhandle ud fra. Ifølge Henrik Qvortrup vil Løkke nu prøve at presse Kristian Thulesen Dahl (DF) til at tage ansvar.

Lars Løkke opgiver at danne flertalsregering
Lars Løkke opgiver at danne flertalsregering

- Det har Løkke en stærkt interesse i, for det vil give regeringen stabilitet. Jeg tvivler dog på, at Dansk Folkeparti har lyst. Det vil i hvert fald kræve, at de får tilstrækkeligt med store indrømmelser, og det er vanskelig at se for sig, siger Qvortrup og peger blandt andet på DF's ønsker om vækst i den offentlige sektor, grænsebomme og en lempelse af dagpengereglerne, som går stik imod resten af blå bloks politik.

- Det mest sandsynlige er derfor en smal Venstre-regering. Den får så et noget tumultarisk liv, hvor den skal hoppe fra tue til tue for at samle flertal. Men hvis der er en, der kan håndtere det, så er det Lars Løkke. Han er en dygtig politisk håndværker, som er bedst i vanskelige situationer, vurderer Henrik Qvortrup.

Danner Løkke en ren Venstre-regering med sine 34 mandater, vil det være den næstmindste siden Anden Verdenskrig – kun overgået af Poul Hartlings V-regering efter Jordskredsvalget i 1973 med blot 22 mandater. Regeringen holdt dengang i 14 måneder.

Tavshed om Løkkes næste forhandlingstræk
Tavshed om Løkkes næste forhandlingstræk

LÆS OGSÅ: Løkke har samtaler med grønlandske og færøske medlemmer

LÆS OGSÅ: DF møder op til forhandlinger med fire krav til Løkke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx