Af Jeppe Elkjær Andersen - 19/07-17 09:50

Kvickly-butik har fået kæmpebøde - kontrol fandt vare i køledisken, der ikke burde være derKvickly-butik har fået kæmpebøde - kontrol fandt vare i køledisken, der ikke burde være der

En Kvickly-butik i Sønderborg har fået en sur smiley og en bøde på 80.000 kroner efter et besøg fra Fødevarestyrelsen. Det sker, efter butikken har haft varer i køledisken, som var blevet tilbagekaldt af producenten. Fra Kvickly beklager man sagen.

storybild

Kvickly. ARKIVFOTO. (Billede: Nikolai Linares)

I en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen fra 30. juni i år kan man se, at Kvickly på Østergade i Sønderborg har fået en kategori 4 sur smiley. Det er den type smiley, som ifølge Fødevarestyrelsens egne kontrolrapporter betyder 'bødeforlæg, politianmeldelse og i værste tilfælde, at autorisationen eller registreringen bliver frataget'.

I forbindelse med kontrolrapporten fra 30. juni har Kvickly på Østergade i Sønderborg fået en bøde på 80.000 kroner.

Bøden kommer efter, at Kvickly-butikken har haft et parti med skinkestrimler og skinketern af mærket COOP, som var trukket tilbage, i køledisken.

I første omgang fjernede Kvickly-butikken fødevarerne, som havde 'gasudvikling' og derfor var trukket tilbage, den 29. juni i år. Og man var klar over problemet. Men da der den efterfølgende dag, 30. juni 2017, kom et nyt parti af samme tilbagetrukne vare til butikken, blev de ikke sendt retur, men i stedet lagt i køledisken.

Det blev opdaget ved Fødevarestyrelsens kontrolbesøg 30. juni, og en skærpende omstændighed er ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport, at der fra leverandørens side var blevet gjort opmærksom på, at der netop den dag kunne komme leverancer med den givne, tilbagetrukne vare, som skulle fjernes.

Varen nåede dog ud i køledisken, men der blev ifølge Kvickly på Østergade i Sønderborg ikke solgt et produkt, inden Fødevarestyrelsen kom på besøg og varerne blev fjernet.

I kontrolrapporten har butikken en bemærkning til sagen:

'Vi beklager meget situationen. Vi havde fjernet varerne i butikken om torsdagen, som vi skulle, og var så desværre ikke opmærksomme på, at den nye levering fredag morgen var med samme dato,' lyder det.

Til BT bekræfter Torben Callesen fra Kvickly-butikken på Østergade i Sønderborg sagen.

»Jeg har ikke så meget mere at sige, end det, der står i kontrolrapporten. Men vi beklager situationen og har nu indført en ny procedure, hvor vi sørger for at tjekke varer de kommende dage, hvis de er blevet trukket tilbage,« siger Torben Callesen, der fortæller, at man accepterer bødeforlægget på 80.000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx