Af - 04/01-15 15:28; Opdateret: 04/01-15 16:39

Skal computere forbydes i undervisningen?Skal computere forbydes i undervisningen?

En underviser fra RUC forbyder computere til forlæsninger, fordi de studerende har svært ved at koncentrere sig, når der er Facebook og Youtube indenfor tastevidde

storybild

(Billede: Polfoto)

På RUC har underviser Pelle Guldborg Hansen truffet en kontroversiel beslutning, der skaber røre blandt de studerende.

Når han starter kurser i Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, gør han det klart, at computere ikke er velkomne i forlæsningssalen, det skriver politiken.dk.

Det får ifølge Pelle Guldborg Hansen de studerende til at protestere højlydt. Nogle mener ikke, de er i stand til at tage noter i hånden. Andre klager over, at det er en reaktionær regel - især når kurset handler om informationsteknologi.

Skoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skole
Skoler presser på: Børn skal have deres egen tablet med i skole

Men de studerende ender med at være begejstrede for lavteknologisk pen og papir, når kurset slutter, og de skal evaluere forløbet, fortæller underviseren til politiken.dk.

- Billedet er næsten helt samstemmende, at de studerende er glade for min regel. De skriver ting som ’Jeg synes virkelig, det var provokerende, da du sagde det, men jeg håber ikke, du ændrer praksis. Det er det kursus, jeg har fået allermest ud af’, siger han.

Smartphonen ændrer din hjerne
Smartphonen ændrer din hjerne

Og RUC-adjunkten er ikke den eneste, der har taget kampen op mod Facebook, Youtube og nyhedssites.

Professor ved IT-Universitetet Rich Ling har i årevis kørt en lignende computerpolitik i sin undervisning. Han tillader computere, men kun når de bliver brugt til det, der undervises i. Mærker han, at klassen bliver fraværende, beder han de studerende om at lukke computerne.

Halvdelen af lærere mener: Lektiecafé er spild af tid
Halvdelen af lærere mener: Lektiecafé er spild af tid

- Jeg siger, "nu er det tid til at interagere". Og jeg siger navnene på dem, der tydeligvis er i gang med noget andet. Jeg tror overhovedet ikke på multitasking. Det er bullshit, siger han til politiken.dk.

Udenlandsk forskning har også vist, at elever, der multitasker mens de følger med i undervisningen, klarer sig dårligere, end elever der ikke gør.

Forskerne bag undersøgelsen mener dog ikke, at forbud er vejen frem, men hvad siger du?

Skal vi forbyde computerne til fordel for papir og pen, eller er det de studerendes eget ansvar at styre fri af internettets fristelser?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx