14/06-17 11:42; Opdateret: 14/06-17 11:59

Danske studerende går verden rundt med skoleopgave: Set 38 millioner gangeDanske studerende går verden rundt med skoleopgave: Set 38 millioner gange

- Vi havde slet ikke regnet med den modtagelse.

I Viborg ligger uddannelsen 'The Animation Workshop/VIA University College ', hvor nogle af Danmarks mest kreative og talentfulde unge lærer at producere animationsfilm i verdensklasse.

Det blev endnu engang bevist, da en gruppe 2. års-studerende blev bedt om at producere en kort film for non-profit organisationen 'Plastic Change', der arbejder for at informere om de skadevirkninger der sker, når mennesker sender plastik ud i havene.

Forskere bag tankevækkende fund: Plastik fundet i havsalt
Forskere bag tankevækkende fund: Plastik fundet i havsalt

Gruppen producerede en 36 sekunder lang film, der er blevet en kæmpe succes, som indtil videre er blevet set af intet mindre end 38 millioner gange på Facebook.

- Vi havde slet ikke regnet med den modtagelse. Det var bare en skoleopgave, men vi er selvfølgelig vildt glade for den modtagelse, den har fået, siger Noa Juel Johansen, der har været producer på filmen og som netop har afsluttet sit andet år på skolen.

Gruppen bag filmen: Emilie Bach, Kim Strandli, Maria Blowers, Matilde Vinther, Nataschja Caja, Noa Juel, Regis Marion og
Thorbjørn Harders.

Genial opfindelse opsamler farligt mikroplastik
Genial opfindelse opsamler farligt mikroplastik

Og den positive modtagelse føles endnu bedre, når det samtidig er et vigtigt budskab, de har lykkedes med at få formidlet ud til så mange mennesker.

- Vi har set kommentarene igennem til filmen, og der kan vi se, at det har sat gang i en diskussion, så det viser, at budskabet er forstået. Emnet kan som udgangspunkt godt være lidt svært og uforståeligt, men det lykkedes at bruge et komisk twist til at formidle budskabet, og det er fedt, siger Noa Juel Johansen.

Dette land forbyder salg af plastikservice
Dette land forbyder salg af plastikservice

Du kan se de mange kommentarer i linket nedenfor.


Hvis du er i tvivl om, hvad plastik i havene gør, så kan du læse om en norsk hval, der blev fundet med 30 plastikposer i maven og måtte aflives.

Du kan også læse om en paradis-ø i Stillehavet, der er blevet forvandlet til et plastik-helvede, fordi mennesket bliver ved med at forurene verdenshavene.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx