Af - 10/02-16 14:26; Opdateret: 10/02-16 16:50

Støjberg: Stop for at mænd kan bo med barnebrudeStøjberg: Stop for at mænd kan bo med barnebrude

Integrationsminister Inger Støjberg (V) stopper efter metroxpress afsløringer øjeblikkeligt for at barnebrude under 18 år kan bo med deres mænd på asylcentre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fremadrettet må asylansøgere under 18 år ikke bo sammen med en ægtefælle eller samlever. I aktuelle sager om barnebrude bliver parrene nu skilt ad.

Det skriver integrationsministeriet i en pressemeddelelse de netop har sendt ud.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) skrider nu ind over for barnebrude på danske asylcentre og beder Udlændingestyrelsen om at ændre praksis. Fremadrettet kan ingen mindreårige asylansøgere bo sammen med en ægtefælle eller samlever.

Mænd med brude på 14 år skal ikke kunne få asyl
Mænd med brude på 14 år skal ikke kunne få asyl

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at der i øjeblikket bor mindreårige i det danske asylsystem med en ægtefælle eller samlever, og jeg har bedt Udlændingestyrelsen om straks at sætte en stopper for det. Vi skal selvfølgelig sikre, at unge piger ikke bliver tvunget til at leve i et forhold med en voksen på asylcentrene, siger Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg i pressemeddelelsen.

I januar iværksatte Inger Støjberg en hastehøring for at få et overblik over omfanget af barnebrude på danske asylcentre. Hastehøringen viser, at der i øjeblikket er indkvarteret 27 mindreårige, hvor operatørerne på asylcentrene har kendskab til, at mindreårige har en ægtefælle eller samlever på samme eller et andet asylcenter eller en herboende ægtefælle eller samlever.

Et omfang metroxpress kunne fortælle i går. To af dem er blot 14 år - og otte er enten gravide eller har allerede børn. En 17-årig bor på et asylcenter i Jylland med en 29-årig mand og parrets børn på tre og fire år.

Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre
Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre


Efter den nuværende praksis skal mindreårige asylansøgere under 15 år altid indkvarteres adskilt fra deres ægtefælle eller samlever. Det kan dog ikke udelukkes, at enkelte par indledningsvist alligevel er blevet indkvarteret sammen, f.eks. fordi det ikke umiddelbart efter deres ankomst til asylcentret har været klart, at der er tale om en mindreårig under 15 år.

I sager om mindreårige på 15 år eller derover har Udlændingestyrelsen vurderet i hver enkelt sag, om den pågældende skulle indkvarteres sammen med en ægtefælle eller samlever. Det er sket på baggrund af faglige vurderinger og hensynet til barnets tarv.

Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark
Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark

Efter de nye retningslinjer må ingen mindreårige under 18 år indkvarteres på samme asylcenter som en ægtefælle eller samlever. Det gælder også, hvis parret har et eller flere fælles børn.

Inger Støjberg har også bedt Udlændingestyrelsen om at skille parrene ad i aktuelle sager om mindreårige, der bor sammen med en ældre ægtefælle eller samlever.

LÆS OGSÅ: Barnebrude: Gravid 14-årig har boet med sin mand på dansk asylcenter

LÆS OGSÅ: Ellemann stopper blåstempling af mindreåriges ægteskab

LÆS OGSÅ: Støjberg vil have stoppet barnebrude på danske asylcentre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx