Af - 12/01-15 07:17; Opdateret: 12/01-15 07:36

Steroidhandel foregår helt åbenlyst på FacebookSteroidhandel foregår helt åbenlyst på Facebook

Steroider og andre ulovlige dopingmidler handles i al offentlighed på Facebook. Mange af stofferne er forbundet med stor usikkerhed. Antidoping Danmark kalder det et stort problem.

storybild

Handel med steroider er ikke kun forbeholdt lyssky kontakter i træningscentre eller hermetisk lukkede internetfora. På Facebook foregår handelen med de ulovlige væksthormoner helt åbenlyst, eksempelvis i en dansk gruppe med flere end 49.000 medlemmer.

- Der er ingen tvivl om, at der et omfattende salg og kommunikation om, hvor man kan få produkterne på de sociale medier. Det er bestemt et stort problem, som vi er opmærksom på og bekymrer os om, siger formand i Antidoping Danmark, Mette Hartlev, til metroxpress.

Muskelforsker og ph.d Anders Nedergaard bekræfter handelen med de ulovlige stoffer på Facebook:

- 99 procent af al handel af steroider foregår på internettet. Dem, der går op i ikke at blive opdaget, bruger krypterede chat, mens dem der er ligeglade blandt andet køber via Facebook.

Flere end 100 præparater i omløb
Finn Gustafsson, overlæge på Hjertemedicinsk afdeling på Rigshospitalet og en af de førende eksperter på dopingområdet, oplyser om omfanget af ulovlige præparater:

- Vi ved, at der i hvert fald er 100 produkter eller flere tilgængelige derude. Nogle af dem er godkendt til lægemiddelbrug i Danmark, imens andre er forbundet med en stor usikkerhed, siger han.

Derfor har Antidoping Danmark valgt at holde et ekstra vågent øje med de sociale medier, så problemerne ikke bliver større, end de allerede er.

- I vores sekretariat er der personer, der holder øje med debatter på de sociale medier. Vi er nødt til at vide, hvad det er, der foregår. Det gør det muligt at lave en målrettet forebyggelsesindsats, siger Mette Hartlev.​

Har du købt ulovlige stoffer via sociale medier på nettet, eller har du på anden vis kendskab til doping, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til Christian Hansen eller Bo Weile. På forhånd tak.

Guides til hardcore doping flyder på nettet
Guides til hardcore doping flyder på nettet

Kvindelig bodybuilder er blevet til en mand!
Kvindelig bodybuilder er blevet til en mand!

Forskere: Steroiders effekt aftager først efter årtier
Forskere: Steroiders effekt aftager først efter årtier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx