Af - 01/01-15 22:42

Borgerservice undersøger sag om mulig dansk SyrienkrigerBorgerservice undersøger sag om mulig dansk Syrienkriger

Udenrigsministeriets Borgerservice undersøger lige nu en sag om en ung dansker, der angiveligt er blevet dræbt i Syrien.

storybild

På de sociale medier forlyder det, at en ung dansker har mistet livet i Syrien i kamp for Islamisk Stat. Borgerservice bekræfter, at man undersøger sagen. (Billede: Polfoto/AP)

Flere steder på de sociale medier og på den danske Syrienblog forlyder det, at en ung 18-årig dansker er omkommet under kampe for terrorbevægelsen Islamisk Stat i Syrien. Det skulle angiveligt være sket omkring d. 25. december.

Metroxpress har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, men her kan man ikke bekræfte, at danskeren er død.
Man bekræfter dog, at der er en sag på den pågældende danskers navn, - et navn som metroxpress har valgt ikke at nævne.

- Vi kan bekræfte, at vi bistår de pårørende i den konkrete sag, men vi kan ikke bekræfte, at der er tale om et dødsfald, siger Cathrine Uttenthal, fungerende chefvagt i Udenrigsministeriets Borgerservice, til metroxpress.

- Vi bistår konsulært vis. Det vil sige, at vi undersøger sagen, men vi kan ikke gå ind i detaljer på grund af tavshedspligten. Men vi vil i den forbindelse også opfordre til, at man lader de pårørende være i fred, siger hun.

Borgerservice vil ikke oplyse, hvordan man er blevet opmærksom på sagen, og man kan heller bekræfte, at danskeren befinder eller har befundet sig i Syrien.
Dog oplyses det, at sagen undersøges i en region, hvor informationerne kan være vanskelige at indhente samt at få verificeret.

- Vi undersøger alle sager, hvor vi får en melding fra pårørende, om at der er sket danske statsborgere noget, og normalt vil vi kunne få yderligere information fra lokale myndigheder, men i denne region, hvor der er sikkerhedsmæssige problemer, kan det være meget vanskeligt, siger Cathrine Utendall.

Metroxpress har været i kontakt med både Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, og begge steder henviser man til Borgerservice i Udenrigsministeriet.

Har du kendskab til sagen, så skriv til journalist Thomas Foght på mail: tfo@mx.dk

LÆS OGSÅ: PET ændrer struktur: Terrorister skal stoppes i tide

LÆS OGSÅ: PET: Mindst 50 Syrien-krigere er vendt hjem til Danmark

LÆS OGSÅ: Regeringen vil stoppe Syrien-krigere på nettet

LÆS OGSÅ: Danmark ligger højt på liste over Syrien-krigere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx