Af - 29/12-15 18:49

Fremtidsforsker: Sådan bliver vi sunde i 2016Fremtidsforsker: Sådan bliver vi sunde i 2016

Vil du også gerne leve sundere i det nye år?

Bildstrecke im Grossformat »

2015 bød på mere kulhydrat-forskrækkelse, flere juice-kure og træning med store vægte. I 2016 kommer der endnu mere fokus på at leve sundt, mener sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer endnu mere fokus på sundhed. Og det kommer ikke bare til at handle om at tælle kalorier, men mere om, hvad der er godt for hver enkel person, og sundhed er jo meget andet end kalorier, siger fremtidsforskeren til metroxpress.

Så lang tid har man typisk hikke
Så lang tid har man typisk hikke

Ifølge hende hopper den sundhedsbevidste dansker ikke på, hvilken som helst kur i det nye år. Flere er kritiske og sundheden er blevet et individuelt anliggende. Flere vil bruge ressourcer på på at undesøge, hvad der præcist fungerer for dem selv.

- Nogle er for tynde, mens andre er for tykke. Sundhed er individuelt 'issue', og derfor er tendensen fremadrettet, at man 'plukker', det man selv kan bruge fra forskellige kurer, anbefalinger og sundhedsguruer, siger fremtidsforskeren til metroxpress.

Træt? Denne almindelige sove-vane er farlig for din sundhed
Træt? Denne almindelige sove-vane er farlig for din sundhed

I 2015 har mange bandlyst kulhydrater, men i 2016 vil det mere handle om at vælge de rette kulhydrater, fremfor at for undgå dem.

Teknologien hjælper os
Mange bruger allerede diverse sundheds- og trænings-apps som for eksempel Endomondo. I fremtiden vil teknologien hjælpe os endnu mere.

- Alle de her apps kommer til at arbejde mere sammen, og de kommer til at tænke for os. Så i stedet for at have én til træning og en anden til kostvaner, vil de komme til at arbejde sammen. De bliver klogere - og vi kommer til at bruge dem endnu mere, siger fremtidsforskeren.

LÆS OGSÅ: Neurolog: Denne vane sikrer dig en god nattesøvn

LÆS OGSÅ: Skræmmende billeder: Derfor må du aldrig bære hårelastik om håndleddet

LÆS OGSÅ: Denne dårlige vane får os til at tænde helt af på vores partner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx