Af Ritzau - 18/11-16 15:21

Tiltalt pige fortryder hyldest af el-Hussein på FacebookTiltalt pige fortryder hyldest af el-Hussein på Facebook

Teenagepige omtalte Omar el-Hussein som en helt på Facebook. Nu risikerer hun at blive sendt i fængsel.

storybild

En 17-årig pige er ved Københavns Byret tiltalt for at have hyldet terror. Dagen efter angrebene på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København 14. og 15. februar omtalte hun på Facebook attentatmanden Omar el-Hussin som en helt. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En 17-årig pige græder fredag, da hun træder ind i Københavns Byret. Her bliver hun bedt om at forklare, hvorfor hun efter angrebene i København i februar 2015 omtalte Omar el-Hussein som en helt på Facebook.

Pigen har boet i Danmark i næsten 12 år, men er afghansk statsborger. Hun går til dagligt på HF og taler dansk med accent.

Hun er tiltalt for at billige terror i et opslag på Facebook. Dengang var hun 16 år.

- Jeg fortryder, hvad jeg skrev, siger pigen i retten.

Hun nægter sig skyldig i terrorbilligelse, men erkender at have skrevet opslaget:

- Det er så trist, at han skulle dø på den måde, men han gjorde noget, som ingen andre turde gøre. Han gjorde det for profet Muhammads skyld. Han er sandelig en helt, skrev hun blandt andet.

Opslaget blev skrevet i en lukket gruppe på Facebook ved navn "Vejen til islam" om aftenen 16. februar. Gruppen har 20.000 medlemmer. Senere omtalte flere medier hendes kommentar på Facebook.

Det fik pigen til at slette sine ord igen.

- Jeg var dybt chokeret, da jeg så, at der var skrevet om mig og min kommentar, siger pigen.

Ifølge hendes forklaring var hun ikke helt klar over, hvad der var sket, da hun skrev opslaget. Hun var i Sverige for at besøge familie, da angrebet skete.

- Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på. Jeg ville aldrig sige sådan til en terrorist, for sådan nogle mennesker fortjener ikke paradis, siger pigen.

Forklaringen om, at hun ikke skulle kende til omfanget af angrebet, bestrider anklager Jakob Buch-Jepsen dog.

Han kalder det en af de groveste sager om terrorbilligelse og kræver, at pigen straffes med mindst fire måneders ubetinget fængsel. Samtidig skal hun idømmes en betinget udvisning, lyder påstanden.

Forsvarer Karin Dawson Svenningsen går derimod efter en rent betinget dom. Hun mener ikke, at den tiltalte bevidst ville hylde terror.

Omar el-Hussein dræbte to personer ved angrebene i København. Det hele endte med, at han selv blev dræbt tidligt om morgenen 15. februar i en skudveksling med Politiets Aktionsstyrke.

Der forventes dom i sagen 25. november.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
'Send alt, hvad I kan': Voldsom...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx