Af Ritzau - 07/04-17 15:17; Opdateret: 07/04-17 15:33

Socialdemokrater vil straffe banker og revisorer for hvidvaskSocialdemokrater vil straffe banker og revisorer for hvidvask

Justitsministeren vil hæve straffen for hvidvask til otte års fængsel. Det støtter Socialdemokratiet.

storybild

Socialdemokratiet er med på at hæve straffen for hvidvask. Men der skal mere til i kampen mod økonomisk kriminalitet, mener retsordfører Trine Bramsen (S). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Det er fint at hæve straffen for hvidvask af penge. Men isoleret set vil højere straffe næppe afhjælpe problemet.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokratiet på et forslag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at øge straframmen. Ministeren mener, at hvidvask af penge skal kunne koste otte år bag tremmer mod i dag seks år.

- Det er et glimrende forslag. Det er rimeligt, at der er hårde straffe for økonomisk kriminalitet. Men straffe kan aldrig stå alene, siger retsordfører Trine Bramsen (S).

- Problemet er jo ikke bare at straffe de mennesker, der står bag. Det er også, at det er svært at opklare det her. Og at vi får udvidet personkredsen, der kan stilles til ansvar for den form for kriminalitet.

Derfor mener Socialdemokratiet, at banker, revisorer og andre rådgivere, der hjælper kriminelle med at vaske sorte penge hvide, skal kunne straffes i højere grad, end de kan i dag.

- Vi har konkret foreslået et medvirkeransvar, så dem, der rådgiver til økonomisk kriminalitet, også skal kunne straffes, siger Trine Bramsen.

- I dag skal der være en lige linje mellem dem, der begår den økonomiske kriminalitet, og dem, der bliver straffet. Der foreslår vi, at man også skal kunne straffes for at rådgive om økonomisk kriminalitet.

Forslaget om hårdere straf for hvidvask blev lanceret af justitsministeren under et samråd i Folketinget fredag morgen.

Her skulle Pape redegøre for, hvordan regeringen vil forhindre hvidvask. Han var flankeret af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V).

De tre ministre skulle svare på spørgsmål om danske bankers involvering i sagen om skattelyet Panama.

Senest har Berlingske afsløret, at der via Danske Bank og Nordea er blevet flyttet syv milliarder kroner fra filialer i Letland og Moldova til skattely i Panama og Seychellerne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx